Biocentrism : medvetande som nyckeln till vår förståelse av universum (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2017-06-01
Förlag
Egia förlag
Översättare
Cicci Lyckow Bäckman
Originaltitel
Biocentrism: How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe
Dimensioner
215 x 154 x 20 mm
Vikt
495 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789198053487

Biocentrism : medvetande som nyckeln till vår förståelse av universum

(15 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-06-01
248
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nya upptäckter inom kvantmekanik och biologi tvingar oss att ifrågasätta den rådande uppfattningen om vårt universums ursprung och struktur. Partiklar beter sig inte som förväntat, utan verkar anpassa sig till en medveten betraktare. Och medvetandet framstår som ett större mysterium än någonsin, trots en utförlig kartläggning av hjärnan.

Biocentrismen erbjuder en förklaringsmodell som placerar liv och medvetande i centrum av universums existens, hellre än att se dem som slumpmässiga företeelser. Enligt denna teori finns ingen fysisk verklighet alls utanför den medvetna betraktaren.

Genom djupgående motiveringar och logiska argument erbjuder Robert Lanza svar på några av den moderna vetenskapens största mysterier, såsom universums uppkomst, observatörens betydelse, medvetandets natur och funktion, och varför fysikens lagar tillsynes är perfekt anpassade för att främja liv. Slutligen berör han den stora frågan: vad är döden?

"Våra aktuella teorier om den fysiska världen fungerar inte, och kan aldrig fås att fungera, förrän de tar hänsyn till livet och medvetandet." - ROBERT LANZA

Dr Robert Lanza har utforskat naturvetenskapen i över fyrtio år, och han anses som en av världens främsta forskare. Han är för närvarande vetenskaplig chef vid Advanced Cell Technology och biträdande professor vid Wake Forest University School of Medicine. Lanza har tillsammans med Bob Berman, den mest lästa astronomen i världen, tagit fram biocentrismen - en revolutionerande ny bild av universum.

Robert Lanza har utsetts av TIME till "en av världens hundra mest inflytelserika personer" och av FORTUNE till "en av världens femtio främsta tänkare"."Ett helt nytt perspektiv på ett gammalt existentiellt problem."
- E. DONNALL THOMAS, Nobelpristagare i medicin

"Robert Lanza fann mentorer i vetenskapliga giganter som psykologen B F Skinner, immunologen Jonas Salk och Christiaan Barnard, pionjär inom hjärttransplantation. Hans mentorer beskriver honom som ett geni och en stor tänkare, och några av dem har till och med jämfört honom med självaste Einstein." - Ur US NEWS & WORLD REPORT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Biocentrism : medvetande som nyckeln till vår förståelse av universum
 2. +
 3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Biocentrism : medvetande som nyckeln till vår förståelse av universum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket tankeväckande bok!
  Mac (Skåne), 18 juni 2024

  Robert Lanzas och Bob Bermans Biocentrism är en mycket tankeväckande bok som går igenom många frågor om vår vetenskap och vår tillvaro i stort och smått.

  I huvudsak är det som behandlas en fråga om balansen mellan medvetande och materia. Som bekant har har vetenskapen inte funnit en bra lösning på "The Hard Problem", dvs varför upplever vi saker och hur kopplas materia till det mentala. I vår vetenskapsparadigm är det materia som skapar medvetande som ett slags epifenomen, det är en... Läs hela recensionen

 2. Riktigt bra!
  Magnus, 4 oktober 2018

  Jag har under några års tid nu intresserat mig mycket för vad medvetandet egentligen är.
  Denna bok går in på djupet och jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Blir ett köp av uppföljaren!

  Kanske lite svår att hänga med i på vissa ställen i vetenskapstermer osv för en lekman som mig själv.
  Men i överlag en bra bok som jag rekommenderar för alla intresserade i detta ämne.

 3. Ett paradigm skifte som heter DUGA
  Råttan, 23 mars 2018

  Äntligen en bok som klart och tydligt (med hjälp av vetenskapliga metoden) talar om att medvetandet skapar (och har skapat) rum, tid, energi och materia.

  Föreningen DUGA

 4. Ett nytt sätt att tänka och uppleva på.
  Torsten Bussenius, 19 september 2017

  En mycket intressant och tänkvärd bok som vänder upp och ner på allting. Den behöver tänkas om och pratas om. Det är som att vrida huvudet bak och fram och inse att det var förut som det satt bak och fram. Den utmanar ens vanetänkande och den är svår att inkludera i ens vardagsliv, för vi är ju vanemänniskor.

 5. Rekommenderas
  Carita Krantz, 4 juli 2017

  Ny forskning visar att världen inte är uppbyggd på det sätt som vi har lärt oss. Finns materia? Existerar tiden? Vi vet att kroppen dör men kan medvetandet dö? De nya upptäckterna gör att vi får ifrågasätta våra gamla kunskaper. Dr Robert Lanzas bok kan vara en utmaning för de som är obenägna att förändra sina inlärda kunskaper om verklighetens natur. För de som redan börjat ifrågasätta gamla tankegångar så ger boken bra förklaringsmodeller till varför de behöver bytas ut. Vi har blivit lärda... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna