Ett levande universum : den biocentriska teorin på djupet - medvetande och livets ursprung (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2017-10-16
Förlag
Egia förlag
Översättare
Cicci Lyckow Bäckman
Originaltitel
Beyond Biocentrism: Rethinking Time, Space, Consciousness, and the Illusion of Death
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
498 g
SAB
Ueaa
ISBN
9789198053494

Ett levande universum : den biocentriska teorin på djupet - medvetande och livets ursprung

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-10-16
248
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Vi är medvetna, och vi befinner oss i en situation som vi kallar universum."

- Robert Lanza

I Robert Lanzas första bok Biocentrism presenterades biocentrismens svar på några av vetenskapens största frågor:
- hur uppstod universum?
- varför är fysikens lagar perfekt anpassade för att främja liv?
- hur kommer det sig att partiklar påverkas av att någon observerar dem?
- vad är medvetande?
- vad händer när vi dör?

I Ett levande universum går Robert Lanza ännu djupare in i dessa frågor och presenterar dem på ett pedagogiskt sätt med förtydligande illustrationer. Boken kan läsas som ett komplement till den första boken, eller fristående.

Enligt biocentrismen existerar ingen verklighet utanför den medvetna observatören - tid och rum är endast sinnets verktyg för livsupplevelse. Det är alltså livet självt som genom medvetande skapar universum - inte tvärt om.

I den här boken får vi följa med på en omvälvande resa genom forskning och filosofi där vi möter nya tankar som vänder upp ner på våra föreställningar
om tid, rum, medvetande, liv och död.

Dr Robert Lanza har utforskat naturvetenskapen i över fyrtio år, och han anses som en av världens främsta forskare. Han är för närvarande vetenskaplig chef vid Advanced Cell Technology och biträdande professor vid Wake Forest University School of Medicine. Lanza har tillsammans med Bob Berman, den mest lästa astronomen i världen, tagit fram biocentrismen - en revolutionerande ny bild av universum.

Ur boken:

"Det finns ingenting "där ute", bortom den verklighet som sinnet skapar. Eller, om det gjorde det, skulle det vara ytterligt mystiskt och oupplevt, och absolut inte den värld av bilar och träd som vi ser. Allt vi vet, och kan veta, finns i vårt eget sinne och den information som hjärnan bearbetar.

Om detta känns omöjligt att acceptera, kom då ihåg att om det fanns något förstadium till färgerna, ljuset och 3D-djupet i den värld vi ser, så skulle det bara vara tomma, magnetiska och elektriska fält, eftersom det är vad ljus i själva verket är."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett levande universum : den biocentriska teorin på djupet - medvetande och livets ursprung
  2. +
  3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett levande universum : den biocentriska teorin på djupet - medvetande och livets ursprung. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Logik
    Ulf, 27 januari 2021

    Det är så spännande att Läsa Robert Lanzas böcker om biocentrism. Äntligen en framstående medicinare/naturvetare som förmår omsätta sin kunskap till en begriplig bild över livet och medvetandet. Och han bygger denna på sina djupa medicinska och naturvetenskapliga kunskaper. Vill man inte skaka sina om sin materialistiska tro i grundvalarna ska man nog inte läsa hans böcker om biocentrism. Men har man ett öppet sinne och har förmåga att följa hans logik så blir det en hel del aha-upplevelser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna