Migrationen i medierna : men det får en väl inte prata om (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2017-01-04
Förlag
Institutet för Mediestudier
Medarbetare
Lindberg, Anders (förf.) / Strömbäck, Jesper (förf.) / Djalaie, Rouzbeh (förf.) / Holt, Kristoffer (förf.) / Granestrand, Lasse (förf.) / Hammarlund, Johan (förf.) / Bjereld, Ulf (förf.) / Hinnfors, Jonas (förf.) / Johansson Heinö, Andreas (förf.) / Truedson, Lars (red.)
Dimensioner
185 x 110 x 10 mm
Vikt
233 g
SAB
Bt
ISBN
9789198063189

Migrationen i medierna : men det får en väl inte prata om

Häftad,  Svenska, 2017-01-04
155
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur bra är journalistiken om migration?
Journalistiken om migration och integration har förändrats kraftigt det senaste året - både kvantitativt och kvalitativt. Men fortfarande är det ett område med intensiv debatt om hur rapporteringen ska gå till - och ett av de områden där nya aktörer med störst kraft tagit sig in på åsiktsarenan. Denna skrift består av två delar - en med forskning och en med essäer.
Åtta framträdande journalister och forskare svarar i varsin essä på frågan: hur bra är journalistiken om migration? Och: har kvaliteten påverkats av tankar om vilka politiska krafter som kan gynnas?
Vi presenterar också tre unika studier om de invandringskritiska webbplatser som haft en växande roll i debatten både om migration och journalistik. Sajterna är manliga, kritiska, känslosamma och negativa. De är beroende av och samtidigt djupt kritiska till de journalistiska medierna. I sex av tio artiklar på de invandringskritiska - eller än hårdare - sajterna refereras de traditionella medierna.
Dessutom visar en studie av landets fyra ledande ledarsidor att få texter är positiva till invandring och de direkt negativa blivit fler de allra senaste åren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Migrationen i medierna : men det får en väl inte prata om
  2. +
  3. Hillbilly : en familj och kultur i kris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hillbilly : en familj och kultur i kris av J D Vance (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »