Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hjorthornsätten - en släktkrönika (del 1)
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2013-05-10
Upplaga
1
Förlag
Ordfoget förlag
Dimensioner
225 x 160 x 20 mm
Vikt
570 g
SAB
Hc
ISBN
9789198108705

Se godhet - fröjda dig

Inbunden,  Svenska, 2013-05-10
161
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fyra barn, med en fader de inte lärde känna. De tolkar var och en hans personlighet från sitt eget perspektiv. Det finns en ballad om honom, det finns minnesfragment hos en dotter. En kvinna berättar på dödsbädden om sitt förhållande med honom. Barnen växer upp under olika betingelser. Deras livsöden, som skildras i romanen, liknar inte varandras. En gång möts de: julaftonen 1381.
Romanen är en krönika över en medeltida ätt, som har funnits i verkligheten. En rik köpman i Västerås har en hemlig dröm. När han upptäcker att han kan uppnå den, förändrar han riktningen på huvudpersonernas liv. Han har ett sigillskrin och en kassakista, som kommer att ha betydelse för människornas öden. Också han fanns på 1300-talet.
Det här är första delen i en trilogi och handlingen utspelar sig 1370-1402 och en ny generation hinner växa upp. En dotter tvingas till äktenskap, en son tvingas följa i sin fars fotspår. De följande delarna kommer att fortsätta kronologiskt och avslutas på 1500-talet. Texten vill fånga medeltiden genom att använda ett enkelt språk. Den innehåller många dramatiska händelser. Religionen har ett starkt inflytande.
Författaren har ägnat åratal av forskning för att få kunskap om medeltiden och en rad människor som levde då. Research om Hjorthornsätten ligger till grund för berättelsen. På så sätt är det en dokumentär.
Författaren har också skrivit dramatik och artiklar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Se godhet - fröjda dig
  2. +
  3. Apollonia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Apollonia av Irene Ljungkvist (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Irene Ljungkvist

  • Apollonia

    Irene Ljungkvist

    Den sista spillran av Hjorthornsätten hotas av naturkatastrofer, sjukdomar och inbördeskrig. Jöns Ingelsson kämpar mot alla odds för att rädda sin ätt, men går under. Hans son är tvungen att i unga år ta över faderns kamp. Apollonia är andra delen...