En kittling någonstans långt inne vid levern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2013-09-05
Upplaga
1
Förlag
Kulofri förlag
Illustratör/Fotograf
Marcus Ivarsson
Dimensioner
190 x 125 x 15 mm
Vikt
257 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789198109009
Vanliga sökord
kortprosa

En kittling någonstans långt inne vid levern

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-09-05
217
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Peter Nilsson har skapat ett eget litet universum - ett påhittat Dalsland. Det är landet, glesbygd och människorna försöker leva. Ofta i kamp emot naturen.

Det är tafatt ibland, eller så går det åt fanders. Men de strävar vidare även när deras värdighet är satt under stark press.

I en "En kittling någonstans långt inne vid levern" talar arbetsfolk till oss från det förflutna, mestadels 1900-talet men i några fall tidigare än så.

Det är lätt att i tanken jämföra med ett nutida Sverige. Fast dagens daglönare dikar inte myrar, de jobbar svart med liknande otrygga villkor eller på bemanningsföretag.

Dåtid och nutid möts faktiskt i "En kittling...", men kanske inte som vi har förväntat oss utan i en kyss. Boken är mycket mer än en skildring av umbäranden: Här finns längtan och kärlek men även absurd humor.

Peter Nilsson har en egen, ljus och självklar ton. Att öppna "En kittling..." är som att gå rätt in i en skuldfri svensk sommar. Till en sådan hör ju även mörka moln.

Stifta bekantskap med hemmansägare Hilding Jansson och lär lite om fågelfaunan i Frändefors! Här skildras även en orre som talar engelska, det vilda sexlivet på en prästgård 1866 och skottet i Bråtekollserud.

Några av bokens texter är tidigare publicerade i tidskrifter som Provins och Dagens Arbete. Titelnovellen, "En kittling någonstans långt inne vid levern", har lästs i SR av Helge Skoog (P1, Novellen)

På omslaget återfinns en smalnäbbad nötkråka tecknad av konstnären Marcus Ivarsson.

Marcus har just avslutat arbetet med att illustrera Selma Lagerlöfs En herrgårdssägen som utkommer på Kartago förlag hösten 2013. Marcus finns representerad på Konstmuséet i Västerås.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En kittling någonstans långt inne vid levern
  2. +
  3. Jag har något viktigt att berätta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag har något viktigt att berätta av Sophia Ivarsson (inbunden).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En kittling någonstans långt inne vid levern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underfundiga och roliga berättelser! Härligt och...
    Helen Bergstadius, 27 december 2013

    Underfundiga och roliga berättelser! Härligt och levande språk. Jag vill läsa mer av Peter Nilsson och har rekommenderat boken till mina vänner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Nilsson