Den tatuerade cirkeln (inbunden) Den tatuerade cirkeln
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Höga Kusten-serien (del 2)
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2016-11-24
Upplaga
1
Förlag
Bars & Tone Stockholm
Dimensioner
220 x 140 x 40 mm
Vikt
590 g
SAB
Hc
ISBN
9789198109535
Den tatuerade cirkeln (inbunden)

Den tatuerade cirkeln

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-11-24
39 125 Du sparar 86 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
#1 på Storytels topplista!


Författaren i final till Stora ljudbokspriset 2018

»En rafflande historia som också har utrymme för kärlek, värme, eftertanke och humor.« Boktipset

»Spännande, gripande och fartfyllt!« Jennies Boklista


»Jag kommer definitivt att hålla koll på framtida böcker av Casserfelt.« Läs och lyssna

En ung man skjuts ihjäl i Gamla stan. De märkliga omständigheterna gäckar polisinspektör Kajsa Nordin som börjar gräva i fallet tillsammans med den pensionerade kriminalkommissarien Modig från Örnsköldsvik. Spåren leder dem vidare uppåt i landet, till en nyöppnad plastikklinik i Västernorrland. Men vad pågår egentligen i den gula villan i det natursköna landskapet kring Höga Kusten-bron?

Den rafflande historien drar igång då Kajsa, under ett romantiskt restaurangbesök, hör två skott, rusar ut och finner en svårt skottskadad ung man. Hon påbörjar livräddande insatser, men blir bryskt bortmotad av tre svartklädda män som hon antar vara hemliga poliser. Snart riktas misstankarna istället mot henne och hon tvingas ta saken i egna händer.

Detta leder till att hon än en gång kommer i kontakt med Zeta, och via kändiskonstnären ett dolt sällskap med en synnerligen ljusskygg verksamhet. Bland annat med kopplingar till en privat klinik vid foten av Höga Kustenbron.

Den tatuerade cirkeln är den andra delen i Höga kustenserien. Åter igen får vi skifta bekantskap med den impulsivia Kajsa och den excentriska konstnären Zeta. Boken för oss i svindlande fart mellan Stockholm, via Sigtuna upp till Västernorrland och tar upp ämnet FAP, Familjär amyloidos med polyneuropati, som även kallas för Skellefteåsjukan samt den ovanliga blodgruppen lilla P också vanlig i Västernorrland och Västerbotten.

Mitt i den fartfyllda handlingen finns det också utrymme för kärlek, värme, eftertanke och humor.

Författaren Susan Casserfelt debuterade med Prästens lilla flicka och del tre, I betraktarens öga, kommer under 2018.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den tatuerade cirkeln
 2. +
 3. Skulden man bär

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skulden man bär av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den tatuerade cirkeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bäst!!
  Mari Nilsson, 19 februari 2017

  Ska man läsa en enda bok i år MÅSTE det bli denna!!! Den är spännande, bra intrig med mycket tanke bakom och framförallt den sortens humor man bara måste älska!! KÖP DEN!!
  P.s Börja gärna med Prästen lilla flicka!

 2. Spännande och härligt annorlunda deckare
  Ingemar Nilsson, 18 februari 2017

  Norrländsk anknytning, mystik, ruskigt aktuellt ämne och långt från alla trista förhörsrum med bandspelare. En deckare med udda och oudda karaktärer. Zeta är en fascinerande konstnär som går sina egna vägar på gott och ont och Kajsa Nordin en polis som inte heller alltid tar den genaste vägen. Spännande med ett slut man inte anar. Rekommenderas ej till de som vill ha blod,mord och vidriga detaljer... :)

 3. Rafflande och varm
  -, 11 december 2016

  Här i andra delen av Höga Kusten-serien återser vi Kajsa Nordin (nu med polistjänst i Stockholm), Zeta (som tvingats sälja ut sig själv) och Modig ( numera pensionär)
  Den rafflande historien drar igång då Kajsa, under ett romantiskt restaurangbesök, hör två skott, rusar ut och finner en svårt skottskadad ung man. Hon påbörjar livräddande insatser, men blir bryskt bortmotad av tre svartklädda män som agerar väldigt märkligt. Kajsa utgår ändå från att de är poliser, men när hon så småningom... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Susan Casserfelt