Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2013-08-23
Upplaga
1
Förlag
Asp & Lycke
Dimensioner
215 x 142 x 28 mm
Vikt
553 g
SAB
Lz Åkesson, Jimmie
ISBN
9789198116205

Satis polito

(71 röster)  |  Läs 22 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-08-23
195
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Svensk politiks mest relevanta bok?

Jimmie Åkesson leder Sveriges tredje största parti med en vågmästarposition i Riksdagen. Förra året utsågs han till Sveriges fjärde viktigaste opinionsbildare i DSM:s årliga ranking. Tidningen Fokus placerade honom som nummer fem på listan över landets mäktigaste 2013. Därför är hans självbiografiska bok, Satis polito, den kanske mest relevanta i svensk politik just nu.

Vem är Jimmie Åkesson? Vad vill han med Sverige? Hur ser han på den viktiga regeringsfrågan?

Det har skrivits och sagts mycket om mannen som sedan 2005 leder Sveriges färskaste riksdagsparti. I Satis polito lägger Jimmie Åkesson för första gången själv ut texten kring sin person och politik. Bokens tilltal är personligt och tillgängligt. Läsaren lotsas genom berättelsen av författarens egna dagboksanteckningar från valåret 2010. Historien tar sin början under Åkessons tidiga tonår och sträcker sig över 18 års politiskt engagemang.

"Fredag 1 januari, Nyårsdagen

Mobilen visade att vi nu nått 2010, och jag
tänkte direkt på Marit Bergmans låt, This is the year.
Allt talar för att det här är året då vi kommer in i
riksdagen. Om nio månader inte bara kan livet
förändras - det kommer att förändras, oavsett hur
det går i valet.

Alla räknar med att vi ska lyckas den här
gången. Lever vi inte upp till dessa förväntningar
är vi körda. Jag är körd. Då får någon annan kliva
fram och ta över. Då har jag gjort mitt bästa och det
räckte inte."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Satis polito. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. slösa inte dina pengar på detta
  Marcus Wikström, 29 september 2017

  sämsta jag läst kanske någonsin. En oerhört ensidig, upprepande och grådassigt skriven bok. Är det någon bok hans kamrater borde lägga på bokbålen så får det nog bli denna.

 2. Tråkig bok
  Andrea, 19 september 2017

  *Snark* somnade nästan under läsningen. Skulle inte rekommendera den här boken till någon, den var väldigt enformig och Jimmie skriver nästan bara samma saker genom hela boken.

 3. Satis polito
  Gunilla Hedlund Mikulasek, 28 november 2014

  En mycket läsvärd bok. Att som Jimmy skriva att han är en vanlig person stämmer inte alls. Han är unik. Han ger verkligen med sig även av sina personliga tankar. Ger en bra bild hur partiet har förändrats under hans tid som partiledare.

 4. SATIS POLITO-MYCKET VÄLSKRIVEN BOK! REKOMMENDERAS!
  Ingrid , 31 augusti 2014

  Jimmie Åkessons bok Satis polito är en fantastisk bok som jag rekommenderar både Sverigedemokrater och icke Sverigedemokrater att läsa! Intressant, genomtänkt, informerande, diskuterande, reflekterande, humoristisk på sina ställen, känslosam och saklig. Boken ger inblickar både i Jimmies privata tankar och upplevelser och i det politiska livet. Man får även följa hur Sverigedemokraterna kämpat sig fram till vad de är idag. Det är inte en bok som man bara läser igenom och sedan lägger bort, ut... Läs hela recensionen

 5. Mycket blir förklarat här
  Bullpup, 25 maj 2014

  Bra skriven och ger många förklaringar till partiets framgångar.
  Man slås av hur envis killen är och vilket mod han visar genom att ställa upp som ledare för Sveriges mest mobbade parti!

 6. Bedrövligt
  Håkan Obbel, 23 februari 2014

  Beklämmande låg nivå, bara att Åkesson själv inte visste vad titeln betyder på svenska visar hur "djup" kunskapen är. Sorgligt!
  Att utgå från en offerroll och bygga ett utanförskap når man i verkligheten är en maktfaktor visar hur snett perspektivet är.

 7. En uppriktig och ärlig beskrivning av den mödosamma...
  Sune Svensson, 10 december 2013

  En uppriktig och ärlig beskrivning av den mödosamma vägen fram till inträdet i riksdagen.,
  Boken som delvis är dagboksbaserad ger en bra inblick i tankar och händelser kring den mödosamma vägen mot målet. Entusiasm och vilja präglar skildringen som bitvis har både humoristiska och mera allvarliga inslag. En mogen skildring av en ung man och hans personliga utveckling på den politiska banan.

 8. En mycket välskriven och intressant bok av Jimmy...
  Birgitta Körnung, 25 november 2013

  En mycket välskriven och intressant bok av Jimmy Åkesson.

  Dessutom avslöjar han massmedias förtigande av vad som har hänt och vad som kommer att ske med Sverige i framtiden.
  Den politiska debatten som nu sker ,visar också vilken inkompetens som sjuklövern åstadkommer.

  En bok som jag rekommenderar alla som enbart läser tidning och ser på TV ,som blir pådyvlade enbart vad dessa tycker, och inte sanningen.

 9. En bok för redan främlingsfientligt frälsta. Det...
  Jan Söderman , 21 november 2013

  En bok för redan främlingsfientligt frälsta. Det värsta skräp jag någonsin läst. Rekommenderas absolut inte. Köp något vettigare för pengarna.

 10. Fem stjärnor, mycket bra om en resa från nästan...
  Stefan Andersson, 21 oktober 2013

  Fem stjärnor, mycket bra om en resa från nästan ingenting ända in i riksdagen, och nu ännu bättre med den ofrivilligt berömda katten.

 11. Jätteroligt att läsa om Jimmies egna tankar under...
  Krille, 7 oktober 2013

  Jätteroligt att läsa om Jimmies egna tankar under resans gång. Personligt skriven och på ett sätt som fångar en på djupet å att man inte vill släppa boken innan man läst klart.

 12. Mycket bra bok. Om hur ett parti trots...
  Karl Ljungblad, 24 september 2013

  Mycket bra bok. Om hur ett parti trots etablissemangets hat, hetsjakt och fulspel lyckats bli ett riksdagsparti. Åkesson skriver vad du aldrig får läsa i svensk media. Läs den.

 13. Riktigt bra bok! Får en att fundera om vi verkligen...
  Johan Lejonhjärta (Stockholm), 20 september 2013

  Riktigt bra bok! Får en att fundera om vi verkligen lever i en demokrati eller demokratur. Intressant och se en annan bild av Jimmie också än den som media vill måla upp. Kan rekommendera den starkt!

 14. Det är intressant att se en politiker som väljer att...
  Fond3ll, 20 september 2013

  Det är intressant att se en politiker som väljer att skriva om annat än hur bra han/hon själv är och dunka sig själv i ryggen och propagera för sin egen politik. Det är en djup bok som får väljaren/läsaren att känna som att man har lärt känna en politiker på ett mer personligt plan och det är något som är guld värt i det politiska systemet idag. Människor vill ha folkliga politiker som inger en känsla av att vara varken bättre eller sämre än den som röstar. Man vill som väljare känna att man ... Läs hela recensionen

 15. Man känner ångesten växa inombords när man inser...
  SD20xx, 18 september 2013

  Man känner ångesten växa inombords när man inser vilket helvete Jimmie Åkesson och övriga politiker i Sverigedemokraterna genomlidit genom åren. Denna vedervärdiga behandling av Jimmie och hans modiga partikamrater. Visst har man vetat om dessa saker men när man läser boken blir det så personligt och starkt. Faktum är att boken frambringade många skratt men även tårar. Det är intressant att läsa om hur Jimmie träffar Björn Söder, Jomshof och andra politiker under resans gång. Man blir direkt ... Läs hela recensionen

 16. Intressant med beskrivningar som visar på hur det går...
  Läsare, 18 september 2013

  Intressant med beskrivningar som visar på hur det går till i politiken på insidan. Mycket välskriven där dagboksanteckningarna ger en följdbeskrivning som visar på orsak och verkan om vad olika skeenden leder fram till. Det är en bok som borde läsas av alla och då inte bara av dem som beundrar Jimmie Åkesson. Boken ger en väldigt bra bild av Jimmie och det han står för och ger en mer nyanserad bild än den som media ideligen försöker stämpla honom med.

 17. Bra bok! Personlig och bra! Försklarar en hel del om...
  Ante, 16 september 2013

  Bra bok! Personlig och bra! Försklarar en hel del om Jimmie som person och hur han kom in på SD.

 18. I huvudet på en rasist i fårakläder. Lär känna...
  PLE, 15 september 2013

  I huvudet på en rasist i fårakläder. Lär känna Sveriges i särklass mest patetiska politiker och hans lika sorgliga epigoner och hejdukar.

 19. Intressant beskrivning hur en partiorganisation byggs...
  DBS, 13 september 2013

  Intressant beskrivning hur en partiorganisation byggs upp. Speciellt i ett parti som konstant får jobba i uppförsbacke. Intressant med Åkessons personliga tankar.

 20. En av de intressantaste böcker jag läst på länge. Bra...
  Per Erik Anders Petersson, 13 september 2013

  En av de intressantaste böcker jag läst på länge. Bra språk, nutidsnära händelser. Förvånansvärt öppen och transparent. Vissa saker kan kännas kontroversiella.

 21. Fantastiskt intressant samhällsskildring, informativt...
  semipalatinsk1, 12 september 2013

  Fantastiskt intressant samhällsskildring, informativt och underhållande formulerad och en unik inblick i ett unikt politikerliv. Denna bok borde läsas av alla med ett samhällsintresse.

 22. Fantastiskt välskriven bok av Jimmie Åkesson! Jag...
  Lasse Stenborg, 28 augusti 2013

  Fantastiskt välskriven bok av Jimmie Åkesson! Jag köpte den vid "smygsläppet" vid sommartalet i Sölvesborg och har läst den från pärm till pärm!

  En mycket bra mix där korta dagboksanteckningar från valåret 2010 blandats med längre kapitel om hela historien bakom Jimme Åkessons politiska karriär från mitten av 1990-talet och fram till sommaren 2013. Bland annat intressant att läsa hur "De Fyras Gäng" bildades och om veckan Jimmie åkte runt i Sverige tillsammans med Jan Guillou, men de... Läs hela recensionen

Visa alla 22 recensioner