Ord&Bild 1-2(2014) Mode (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ord & Bild
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2014-04-22
Förlag
Ord&Bild
Medarbetare
von Busch, Otto (förf.) / Herngren, Per (förf.) / Johansson, Karl-Magnus (förf.) / Boye, Karin (förf.) / Ekström Lindbäck, Lyra (förf.) / Hammarström, Camilla (förf.) / Eriksson, Helena (förf.) / Norin, Marie (förf.) / Kall, Christina (förf.) / Sigurdsson, Maja (förf.) / Ahlqvist, Lisa (förf.) / Kri
Dimensioner
241 x 165 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Bd,050
ISBN
9789198121520

Ord&Bild 1-2(2014) Mode

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-04-22
128
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konstnären Bunny Rogers tillhör en generation som vuxit upp med internet. Tillsammans med Filip Olszewski har hon broderat logotyper på snuttefiltar. Märken som känns igen från de skräpiga pop-up-fönster, som brukar dyka upp så fort en film ska streamas eller en googlesökning tar en till en mer perifer plats än Wikipedia. En visuell kultur som lockar till uppmärksamhet och begär materialiseras. De broderade logotyperna medvetandegör kontexten: Om utsatthet, exploatering och förnedring. Dessa filtar visar vi i det här numrets bildgalleri.

I det redaktionella arbetet har vi emellanåt ställt oss frågan i vilken utsträckning försöken att använda mode som teoretiskt och konstnärligt verktyg förskjuter och ifrågasätter dominerande världsordningar. Det mest brännande i våra krängande samtal på redaktionen har handlat om vad som bjuder motstånd mot ett system och vad som bekräftar det. Dessa sonderingar av begär, och av tekniska och ekonomiska strukturer i samtiden, har i alla fall hjälpt oss att tolka hur vissa tecken hänger ihop med andra. Och att mode både kan betraktas som ett fält som fångar upp samtiden, och också i sig självt rymmer former för radikalt tänkande. Som Otto von Busch och Per Herngren visar i detta nummer går det att genom mode förstå samhällspolitiska förändringar. »Motståndets motståndskraft består till stor del av förmågan att smitta. » En förmåga som förstås utgör en del av modets själva essens.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ord&Bild 1-2(2014) Mode
  2. +
  3. Ord&Bild 4(2013) Dubravka Ugresic. Forskningens form. Det ofullgångna.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord&Bild 4(2013) Dubravka Ugresic. Forskningens... av Martin Engberg, Kristofer Folkhammar, Anders Johansson, Wencke Mühleisen, Freke Räihä (häftad).

Köp båda 2 för 220 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »