Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2017-10-10
Upplaga
1
Förlag
Égalité
Dimensioner
201 x 126 x 14 mm
Vikt
226 g
SAB
Dodf,Dg
ISBN
9789198131796
Den moderna vänskapen (pocket)

Den moderna vänskapen

(1 röst)
Pocket Svenska, 2017-10-10
69
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vänskap är en gåtfull relation. Den påminner om kärlek men är inte passionerad. Den ställer inga bestämda krav men kan ändå vara kravfull. Vissa vänskaper räcker ett helt liv medan andra kommer och går. Ofta spelar vänskap en viktig roll i våra liv. Ändå talar vi sällan om den.

Vad är vänskap egentligen? Finns det olika sorters vänskap och har vänskap alltid sett likadan ut? Är vänskap mer betydelsefull idag jämfört med förr? Är kvinnlig vänskap lik eller olik manlig vänskap? Flera vänskapsfilosofer hävdar att kvinnlig vänskap är mer intim än den manliga. Är det verkligen så? Har kvinnor mer närhet i sin vänskap? Har sociala medier förändrat vår syn på vänskap och intimitet?

I den här boken söker Mats Hilte svar på dessa frågor och några därtill. Han beskriver hur filosofer definierar vänskap och vad som skiljer vår tids moderna vänskap från den som fanns förr. Vi tar ofta vänskapen för given och blir ganska handfallna när den krånglar. Oftast vet vi inte hur vi skall hantera vänskapstrubbel. I den här boken belyser författaren hur vänskapen kan vårdas och vilka dess vanligaste fallgropar är.

Mats Hilte är sociolog och undervisar på Socialhögskolan vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den moderna vänskapen
  2. +
  3. PTSD : en handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt PTSD : en handbok för Dig som drabbats av psyki... av Anna Gerge, Kristina Lander (inbunden).

Köp båda 2 för 255 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Hilte