Ljud tar plats (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lund Studies in Arts and Cultural Sciences (del 11)
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2016-05-27
Förlag
Media-Tryck
Dimensioner
220 x 155 x 12 mm
Vikt
347 g
ISBN
9789198145861
Ljud tar plats (häftad)

Ljud tar plats

Häftad Svenska, 2016-05-27
278
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det finns ett stort behov av att bättre förstå de funktionshinder som finns i samhället och som begränsar eller i vissa fall omöjliggör allas aktiva delaktighet i samhällslivet. Den antologi som du nu håller i handen har som målsättning att bidra till att öka förståelsen för de hinder och begräsningar som finns i olika ljudmiljöer. Många gånger uppfattas inte ljud och de miljöer där de uppstår som något problematiskt. Forskarna i denna antologi vill rubba på detta perspektiv och skapa nya sätt att förstå ljud och de miljöer där de kommer till och upplevs. För att fånga ljudmiljöer som ett kulturellt fenomen utgår flera av antologins kapitel från empiriska material där forskarna har intervjuat eller observerat människor med hörselnedsättning. Antologin har också kapitel som är mer teoretiskt resonerande till sin karaktär.

Ljud tar plats vänder sig till forskare och universitets- och högskolestudenter inom funktionshinderområdet. Även yrkesverksamma och samhällsaktörer inom fältet får en värdefull introduktion till flervetenskapliga perspektiv på ljudmiljöer.

Bokens redaktörer är Åsa Alftberg, etnolog och lektor vid Institutionen för socialt arbete, Malmö högskola, Elisabet Apelmo, sociolog och lektor i handikapp- och rehabiliteringsvetenskap vid Institutionen för socialt arbete, Malmö högskola och Kristofer Hansson, docent i etnologi vid Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ljud tar plats
  2. +
  3. Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynliga arbetet - hemma och på jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynli... av Thor Rutgersson, Ida Östensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna