Mediepedagogik på barnens villkor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2014-12-05
Förlag
Lärarförlaget
Medarbetare
Larsson, Anette (förf.) / Berg, Ulla (förf.) / Eman, Marie (förf.) / Åkerblom, Therés (förf.) / Kjällander, Susanne (förf.) / Carlsson, Carina (förf.) / Lundström, Martina (förf.) / Lundgren Öhman, Ulla-Karin (red.) / Lingensjö, Mari (form)
Illustratör/Fotograf
Mari Lingensjö
Dimensioner
215 x 170 x 10 mm
Vikt
404 g
SAB
Eabbs
ISBN
9789198176223
Mediepedagogik på barnens villkor (häftad)

Mediepedagogik på barnens villkor

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-12-05
280
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mediepedagogik på barnens villkor
Innehåll:
Vad är mediepedagogik? Ulla-Karin Lundgren Öhman definierar mediepedagogik bland annat som ett demokratiskt verktyg för att ge även barnen en röst.
Verktyg som vidgar närmiljön. Anna Stigsdotter berättar om ett samarbete där barnen i två förskollärare kommunicerar med hjälp av digitala verktyg.
Ett nytt lärarskap växer fram. Erika Kyrk Seger skriver om pedagogens ansvar att låta barnen få ta digital plats och erbjuda möjligheter att arbeta med digitala verktyg redan i förskolan.
Miljöer för förändring. Markus Bergenord visar att det inte behöver vara komplicerat att bygga föränderliga miljöer med hjälp av digital teknik.
Utmana tanken varför, vad och hur? Ingela Åström lyfter vikten av att tänka på de didaktiska frågorna varför, vad och hur i arbetet med digitala verktyg i verksamheten.
"Fråga barnen de kan!" Anna Nilsson och Anette Larsson beskriver hur de har provat sig fram med digitala verktyg som en del av förskolans uppdrag.
Ett mediepedagogiskt år med rörlig bild. Ulla Berg och Marie Eman berättar om sin utveckling från osäkra nybörjare till att självklart arbeta med rörlig bild i förskoleklassen.
Barns förmågor på en digital arena. Therés Åkerblom kopplar digitala verktyg till The Big 5: analysförmåga, kommunikativ förmåga, metakognitiv förmåga, förmåga att hantera information och begreppslig förmåga.
Förskolebarn och digital literacy. Susanne Kjällander ger en inblick i sin forskning om hur förskolebarn läser och skriver på lärplatta, på många olika sätt och med hela kroppen.
Berättandet, lyssnandet, läsandet. Ulla-Karin Lundgren Öhman om hur digitala verktyg kan användas för att stimulera barns lust att berätta.
Elevnära lärprocesser i skolan. Carina Carlsson använder digitala verktyg i sin förskoleklass, bland annat i samband med skrivinlärning och matematik.
En pedagogik med barnets röst. Martina Lundström poängterar betydelsen av att ha ett medvetet etiskt förhållningssätt i arbetet med digitala verktyg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mediepedagogik på barnens villkor
  2. +
  3. Bygg och konstruktion i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygg och konstruktion i förskolan av Mia Mylesand (häftad).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Digitalt meningsskapande i förskolan

    Erika Kyrk Seger, Elza Dunkels, Emma Lewis, Sara Hvit Lindstrand, Lena O Magnusson

    Utforska skalbaggar, göra egen film eller simma i ett projicerat hav. Undervisning med digitala verktyg i förskolan handlar inte om tekniken i sig - datorer, lärplattor och olika appar - utan om hur de kan bidra till lärande och meningsskapande. F...