Det femte löftet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Axel Turner (del 4)
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2020-10-26
Förlag
SW3 Publishing
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
690 g
SAB
Hc
ISBN
9789198200942

Det femte löftet

Häftad,  Svenska, 2020-10-26
279
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag hörde att du ringde Tom... Är du tillbaka i agentvärlden eller är ni bara gamla vänner?"
"Det ena utesluter tyvärr inte det andra. Jag ska berätta under middagen men i korthet handlar allt om en stulen statskassa i Ukraina som på något sätt hamnat i händerna på makten i Moskva och som i sin tur har hittat en väg att föra ut den ur landet, trots embargon och Gud vet vilka hinder. Det sista nålsögat för dem har blivit en ny restaurang som vi öppnar i ett hotell. Det låter galet men jag ska som sagt förklara."
"Så, du är fortfarande gift med Karolin?"
"Ja, och har numer också Vera som just fyllt tre." Jag släppte hennes hand ...

Vid en provning av italienska viner i Stockholm korsas vinagenten och restaurangägaren Axel Turners vägar av värdinnan Giulia Layon, en oemotståndlig gestalt från Florens med alla de italienska vinkontakter Axel bara kan drömma om.
Veras mamma, krögaren Karolin får chansen att öppna en tredje restaurang i ett lyxhotell på Östermalm som snart står klart. Ett engelskt krogbolag tränger sig emellertid fram med krav och agerande som väcker Axels både ilska och nyfikenhet. Hans efterforskningar leder honom till ett mäktigt bolag i London och dess illa beryktade chef Carter Townsend. Rysk inblandning pågår i Townsends bolag, affärer med förbindelser till deras egna. Han finner ett ryskt nätverk som planerar att föra ut svindlande belopp som stulits ur Ukrainas statskassa. När Axel engagerar sig för att sätta stopp för planerna i självpåtaget uppdrag för såväl svensk som engelsk säkerhetstjänst når Karolins tålamod med sin make slutligen vägs ände. Giulia finns där och vill ge Axel all den tröst han behöver och ödet tar oförutsägbara vägar. Uppgörelsen med ryssarna blir mycket dyrbar men förvånansvärt belönande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det femte löftet
  2. +
  3. Noblesse Oblige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Noblesse Oblige av Sten Wennerström (häftad).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Wennerström