Ljungtorpsaffären (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2021-09-04
Förlag
SW3 Publishing
Dimensioner
210 x 150 x 27 mm
Vikt
760 g
SAB
Hc
ISBN
9789198200959

Ljungtorpsaffären

Häftad,  Svenska, 2021-09-04
297
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Telefonen ringer under vinhandlaren, skribenten och livsnjutaren Axel Turners sena frukost. Han anar vad klockan är slagen när det visar sig vara hans gamle vän, avdelningschefen på Säpo Peter Hasselblad. En tredje åldring har fått halsen avskuren i den förnäma Stockholmsförort från vilken Axel och familjen något år tidigare flyttat på grund av de två första dåden. Polisens utredare står handfallna och Peter bedyrar för en skeptisk Axel att det bara är hans briljanta journalisthjärna säkerhetstjänsten vill åt. Till hans assistans ställs åter den unga kommissarien Maria Elmstad som ovetande, och genom historiska band ska visa sig vara djupt inblandad i orsakerna bakom morden. I en vågad operation hade en gammal anförvant snuvat Stalin på stora mängder ryska värdeföremål vilka sattes i säkerhet i två hemliga valv i Sverige.
Kalla vindar från andra världskriget blåser över Axels efterforskningar vilka leder till gården Ljungtorp i Vallentuna där en skytteförening välkomnar honom. Han söker fakta kring en hemlig grupp ur samhällets toppskikt som med regeringens goda minne ska ha bedrivit en utomrättslig jakt på infiltrerade agenter och spioner som Stalins terrorregim placerat ut i det svenska samhället. Verksamheten ska av misstag kommit att avslöjas som "Ljungtorpsaffären".
Under tiden skördar Axels vintidskrift nya framgångar liksom hans vinaffärer som expanderar med hustrun Karolins karriär som hotelldirektör och med det nya stjärnskottet Olivia. Barnen är dock centrum i deras liv och för dottern Vera ska en lika stor som bitterljuv överraskning avslöjas.
Ju fler trådändar Axel och Maria drar i desto djupare in i mysteriet dras Maria själv. En paramilitär organisation i Budapest blir avgörande för upplösningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ljungtorpsaffären
  2. +
  3. Noblesse Oblige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Noblesse Oblige av Sten Wennerström (häftad).

Köp båda 2 för 554 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Wennerström