Nattens jägare : ett tyskt nattjaktess under andra världskriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2015-10-01
Upplaga
1
Förlag
Vaktel förlag c/o Bergström
Dimensioner
310 x 220 x 15 mm
Vikt
917 g
SAB
K.54
ISBN
9789198218015
Nattens jägare : ett tyskt nattjaktess under andra världskriget (inbunden)

Nattens jägare : ett tyskt nattjaktess under andra världskriget

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-10-01
229
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nattjaktflygare med svensk anknytning!

En helt fantastisk och unik biografi av det tyska flygaressen Wolfgang Thimmig. Han började kriget som pilot på en Messerschmitt 110, med vilken han flög sitt första stridsuppdrag över Polen den 1 september 1939. Han var i oavbruten fronttjänst genom hela kriget och överlevde otroligt nog. Han var ett av det tyska nattjaktflygets första riktiga ess och avancerade till att bli chef för en nattjakteskader. Hösten 1944 avskedades han för sin opposition mot nazismen, men återtogs efter ett tag i tjänst då hans kunskaper var ovärderliga.

Boken är unik på många vis - inte minst därför att Thimmig gifte sig med en göteborgska och tillbringade mycket tid i Göteborg. Så småningom flyttade hans Ulla till Tyskland. Efter kriget slog han sig ned i Göteborg.

Boken är skriven av Wolfgangs sonson, den svenske Max Thimmig (boende på Orust). Han har tillgång till ett enormt och helt unikt material i form av sin farfars berättelser, anteckningar, alla hans dokument (såsom loggbok etc) och en enorm mängd av Wolfgang Thimmigs aldrig förr publicerade privatbilder från kriget - många av dem i färg.

Det är en enormt spännande bok, och Max har valt att skriva den i samma stil som hans farfar skrev och berättade, vilket ger en ovanligt bra känsla av autenticitet. Dessutom har Max i många år forskat mycket kring sin farfars krigsöde. Han har identifierat samtliga flygplan som hans farfar sköt ned och har rest och träffat och intervjuat många av de överlevande besättningarna, eller de stupades anhöriga, har besökt och fotograferat nedslagsplatser och stupade flygares gravar.

Boken har ett stort antal färgprofiler av Jim Laurier, som gjorde färgprofilerna till Slaget om England, och har en stor översiktskarta av Samuel Svärd. Den trycks på samma fina papper som Slaget om England.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattens jägare : ett tyskt nattjaktess under andra världskriget
 2. +
 3. Tyska flygare under andra världskriget : veteranernas berättelser. Del 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tyska flygare under andra världskriget : vetera... av Christer Bergström (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattens jägare : ett tyskt nattjaktess under andra världskriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Peter, 27 oktober 2015

  Väldigt intressant bok-personligt skildrad.
  Delvis som en bra deckare men också vem människan bakom.
  Inte som en vanlig krigsskildring med goda -onda.

Visa alla 1 recensioner