"Nej, jag är inte rädd för att dö." (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2016-09-28
Upplaga
1
Förlag
Glädjens Akademi
Originaltitel
"Nej, jag är inte rädd för att dö."
Medarbetare
Pettersson, Anneli (form)
Dimensioner
227 x 145 x 23 mm
Vikt
469 g
SAB
Lz Adler, Martin
ISBN
9789198219920

"Nej, jag är inte rädd för att dö."

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-09-28
227
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är den 23 juni 2006 i Somalias huvudstad Mogadishu. Martin Adler rör sig bland människorna på den stora politiska demonstrationen. Han är nöjd. Äntligen får han bilderna som behövs för att ta hem storyn.
Då faller skottet. Martin skjuts i ryggen från nära håll, faller över sin kamera ned i den heta sanden - och dör.
Han blir ett av journalistikens många offer.
Martin Adler var pojken med höga betyg och många talanger som i tonåren drev sig själv till de yttersta gränserna. Men den energi som då var destruktiv och livshotande styrde han till ett yrkesliv som prisbelönt frilansjournalist och filmare.
Författaren och journalisten Ann-Christine Kihl tar läsaren med på Martin Adlers fängslande och farliga reportageresor. Här finns ögon vittnes skild ringar från kolleger som mötte honom på fältet; Staffan Heimerson, Rolf Porseryd, Bosse Lidén, Åsne Seierstad och andra. Journalisten Flemming Weiss Andersen som stod en armslängd från Martin när han sköts ska aldrig glömma mordet.
Det här är också berättelsen om en make och pappa som inte kom hem, som sannolikt insåg att jobbet kunde kosta honom livet. Fem år före sin död överlevde han ett ödesdigert överfall under en reportageresa. Hustrun ställde en rak fråga och han gav ett allvarligt svar: "Nej, Katarina, jag är inte rädd för att dö."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. "Nej, jag är inte rädd för att dö."
  2. +
  3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av "Nej, jag är inte rädd för att dö.". Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En av Sveriges största inom modern tid.
    Stefan C, 5 oktober 2016

    Martin Adlers TV4 rapporter var enastående. En dag står han på samma lista över de journalister som avslöjat svåråtkomliga sanningar som Joseph Pulitzer. Adlers avslöjanden om Liberias inbördeskrig, den indiska armen i Kashmir och den amerikanska i Irak t ex kan liknas med Pulitzers avslöjande om Panama kanalen. Obekväma sanningar som bara de våghalsigaste vågar avslöja och förmedla.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann-Christine Kihl