Barnkonventionen om föräldraskap : ett fördjupningsmaterial för föräldrastödsarbete (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
41
Utgivningsdatum
2020-09-03
Upplaga
1
Förlag
Rättighetsfokus
Illustratör/Fotograf
Tina Landgren
Dimensioner
297 x 210 x 41 mm
Vikt
170 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789198227963
Barnkonventionen om föräldraskap : ett fördjupningsmaterial för föräldrastödsarbete (häftad)

Barnkonventionen om föräldraskap : ett fördjupningsmaterial för föräldrastödsarbete

Häftad Svenska, 2020-09-03
308
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Texten i barnkonventionen är relativt kortfattad och säger väldigt lite om vad rättigheterna innebär rent konkret i det dagliga arbetet. För att skapa en fördjupad förståelse inkluderar detta material därför de tolkningar som FN:s Barnrättskommitté har gjort av innehållet i barnkonventionen genom 24 Allmänna kommentarer, samt UNICEF:s handbok om implementeringen av barnkonventionen. Det är inte rimligt att förvänta sig att yrkesverksamma som arbetar med föräldrastöd har tid att läsa igenom alla dessa dokument och sålla ut det som är relevant just för dem. Detta fördjupningsmaterial bidrar därför med en lättillgänglig och strukturerad information om vad barnkonventionens artiklar innehåller i relation till föräldrastöd.

Familjen är nyckeln till barnets välfärd och föräldrar har rätt till stöd i sitt föräldraskap. Alla som arbetar med föräldraskapsstöd är oerhört viktiga för att stötta föräldrar och vårdnadshavare så att de förstår, prioriterar, respekterar, skyddar och säkerställer barnets rättigheter i vardagen. Ett barnrättsbaserat stöd till föräldrar och vårdnadshavare kräver i sin tur en god förståelse för barnets rättigheter och barnkonventionen som lag. Detta fördjupningsmaterial önskar bidra till en ökad förståelse för hur föräldraskap och barnkonventionen relaterar till varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnkonventionen om föräldraskap : ett fördjupningsmaterial för föräldrastödsarbete
  2. +
  3. Barnkonventionen i praktisk tillämpning : handbok för socialtjänsten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnkonventionen i praktisk tillämpning : handb... av Susann Swärd (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »