Barn som väcker funderingar: se förstå och hjälpa förskolebarn med en annorlunda utveckling - andra upplagan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2015-03-04
Förlag
Pavus Utbildning
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789198234909

Barn som väcker funderingar: se förstå och hjälpa förskolebarn med en annorlunda utveckling - andra upplagan

(11 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-03-04

Slutsåld

I förskolan finns barn, ibland med en diagnos, oftare utan, som väcker funderingar. Det kan vara barn som inte riktigt fungerar i samspelet,som verkar ha ett annorlunda sätt att förstå, eller som rusar från det ena till det andra och inte "kan lyssna".

Gunilla Gerland och Ulrika Aspeflo visar konkret i denna lättillgängliga och tydliga bok hur man med kännedom om funktionsnedsättningar som autismspektrumtillstånd och ADHD kan göra stor skillnad för de här barnen.

Genom kunskap om de utvecklingsområden som kan vara försenade, och de funktioner som kan vara nedsatta kan du som pedagog tolka barnens beteende och hjälpa dem utvecklas. Med rätt hjälpmedel och bemötande kan de här barnen också vara en tillgång för gruppen!

Detta är den andra omarbetade upplagan, här finns helt nya avsnitt och uppdateringar, bland annat om lek och lässtund, om utagerande barn, om tids- och rumsuppfattning och om barn som behöver extra stimulans, s k särbegåvade barn. Upplagan är också omarbetad i enlighet med nuvarande nya diagnoskriterier.

Läsarröster:
"Barn som väcker funderingar är mycket väl strukturerad, på helt rätt nivå och tydlig och informativ. Boken innehåller många exempel ur verkligheten, det är lätt att känna igen både förskolemiljön och barn man mött i sitt arbete. Här finns kloka kommentarer och konkreta förslag som gör att man också känner att man får verktyg med sig att plocka fram i vardagen. Jag tror att boken kommer att bli mycket uppskattad av, och vara till stor nytta för, förskolepersonal som möter dessa barn som just väcker funderingar."
Viktoria Ringkvist, barnskötare , Föräldrakooperativet Filifjonkan, Malmö

"I boken Barn som väcker funderingar finns svaren på
många av de frågor vi som arbetar i förskolan har när
vi möter barn med andra eller särskilda behov. En mycket hoppfull bok!"
Lena Magnusson, förskollärare och pedagogisk ledare, Stockholm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barn som väcker funderingar: se förstå och hjälpa förskolebarn med en annorlunda utveckling - andra upplagan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Suverän
    Malin Karlsson, 24 december 2015

    Suverän bok som hjälpmedel i förskolan, har haft mycket hjälp av denna. Alla borde läsa denna som arbetar i förskola. Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna