Den stora myten : filosofisk-teoretiska grunder för den "svenska modellen" (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2015-09-17
Förlag
Humanakademien förlag
Medarbetare
Piano, Pelle (foto)
Illustratör/Fotograf
Pelle Piano
Dimensioner
210 x 147 x 7 mm
Vikt
206 g
SAB
Ocgdd
ISBN
9789198249217
Den stora myten : filosofisk-teoretiska grunder för den "svenska modellen" (häftad)

Den stora myten : filosofisk-teoretiska grunder för den "svenska modellen"

Häftad Svenska, 2015-09-17
81
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den Stora Myten är ett spår sprunget ur en avhandling om svensk socialdemokrati. Författarinnan kommer från svensk arbetarklass, med en förmåga att finna stigar i ett underklassliv. Törsten för bildning och utbildning ledde till Sofia, Bulgarien. Med möjligheten att utbilda sig, valde hon att studera filosofi, för att förstå sitt eget liv och varför det är som det är i hennes hemland.

Den Stora Myten är en analys av svensk socialdemokrati, så som den lyfte en del och förtryckte andra. Rebecca Hybbinette går igenom och förklarar hur SAP har lagt grunden för ett korporativistiskt samhälle, en grund som är en förutsättning för ett fascistiskt samhälle. Socialdemokratin är inte detsamma som fascism, enligt Rebecca Hybbinette, men socialdemokratin har lagt grunden för ett fascistiskt samhälle. Nu klarar inte socialdemokratin av att jaga bort den överbyggnad som kommer att fullfölja den fascistiska kuppen.

Denna bok ges ut 30 år efter den är skriven. Det är ett tidsdokument. Den visar tyvärr att författarinnan förutsåg flera saker för 30 år sedan. Den är viktig idag, då den kan väcka och ge en möjlighet att förhindra den politiska överbyggnaden att acceptera fascistiska värderingar i det tysta. Läs den som ett dokument från 1980-talet. Förstå den som en varning idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den stora myten : filosofisk-teoretiska grunder för den "svenska modellen"
  2. +
  3. Gemenskap & skötsamhet : en essä om socialdemokratins väsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gemenskap & skötsamhet : en essä om socialdemok... av Fredrik Jansson (häftad).

Köp båda 2 för 196 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecca Hybbinette

  • Kamp ger återbäring

    Rebecca Hybbinette

    "Gripande skildring av en kamp för frigörelse. Skildringar av uppväxt i arbetarklassen har ofta en svaghet - författarens behov av att avlägsna sig från sitt ursprung lockar ofta till ett avståndstagande från den egna klasstillhörigheten som ...