Dödahavsrullarna : Svensk översättning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
441
Utgivningsdatum
2017-10-11
Upplaga
1
Förlag
Bibelsällskapets Förlag
Medarbetare
Åkerlund, Benjamin (form)
Dimensioner
233 x 166 x 37 mm
Vikt
885 g
SAB
Cmdb.01
ISBN
9789198257939

Dödahavsrullarna : Svensk översättning

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-10-11
359
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
FÖR FÖRSTA GÅNGEN finns nu här en samlad översättning av Dödahavsrullarna på svenska. Flertalet av dessa skriftrullar härstammar från det första århundradet före vår tideräknings början. De låg gömda i grottor vid Döda havet i nästan 2 000 år. Totalt representerar fynden ca 900 handskrifter, men de består av tiotusentals fragment. Inte förrän på 1990-talet blev allt material tillgängligt för forskarvärlden. Bakom texterna står en judisk sekt, som tolkade den Hebreiska bibeln i ljuset av sin situation och tillämpade Lagen efter särskilda principer. Dödahavsrullarna ger oss en unik inblick i den judiska religiösa och politiska historien vid tiden strax före kristendomens framväxt. Denna översättning gör ett representativt urval av texter från detta omfattande material tillgängligt för svenska läsare. Texterna är sorterade efter de olika genrer som förekommer. Arbetet med översättningen har bedrivits av forskare med specialistkompetens i samtida hebreiska, arameiska, grekiska samt bibelvetenskap och religionshistoria. Översättningarna är gjorda utifrån respektive originalspråk och med hänsyn tagen till den komplicerade situationen med textunderlag och rekonstruktioner av fragmentariska och skadade texter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dödahavsrullarna : Svensk översättning
  2. +
  3. Det står skrivet : med inblickar mellan raderna - Kommentarer till den svenska evangeliebokens gammaltestamentliga texter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det står skrivet : med inblickar mellan raderna... av Gunnel André (häftad).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Winninge