Israel och hennes fiender (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2021-12-15
Upplaga
2
Förlag
Ethno Press
Originaltitel
Israel och hennes fiender
Medarbetare
Hellsten, Elvira (form) / Sandström, Susanne (foto)
Dimensioner
220 x 135 x 21 mm
Vikt
520 g
SAB
Koafi.57
ISBN
9789198259193
Israel och hennes fiender (häftad)

Israel och hennes fiender

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-12-15
186
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Israel och hennes fiender" är min berättelse om konflikten mellan Israel och palestinierna. Boken är också en uppgörelse med min egen analys av denna stora tvist som jag har följt ända sedan 1972 då jag första gången besökte regionen.

Situationen har förändrats under de snart 50 år som har passerat, och det har även jag. Som journalist var jag verksam i Mellanöstern från början av 1980-talet till mitten av 1990-talet, jag skrev för tidningar och arbetade också som utrikesreporter på Sveriges Television. Jag träffade flera av de framträdande politiska personligheterna under den perioden, bland andra Yassir Arafat, Olof Palme och Sten Andersson, och senare även andra som deltog i de förberedande samtalen och förhandlingarna inför fredsavtalet i Oslo 1993. Jag umgicks också med kända svenska Palestinasympatisörer och deltog i möten och resor till Israel och de ockuperade områdena. Jag fick en mycket god inblick i den politiska miljö där Israel och Palestinafrågan diskuterades.

Från att ha sympatiserat starkt med de palestinska nationalistiska kraven blev jag efterhand alltmer skeptisk till dessa. Jag började ifrågasätta palestiniernas vilja och förmåga att bygga en egen demokratisk rättsstat, vilket fredsavtalet i Oslo 1993 syftade till. Det blev också allt tydligare att det ofta var ren antisemitism som låg bakom kraven på att Israel skulle underordna sig de palestinska kraven.

Det var en insikt som fick mig att helt ompröva konfliktens kärna och min egen syn på densamma. Jag har bytt ståndpunkt och anser i dag att det är en plikt för var och en som tror på betydelsen av demokratiska rättsstater att stödja Israel i hennes kamp för överlevnad.

Läs mer om mig på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bengt_Nilsson_(1951)
Pressbilder: http://www.ethnopress.se/?page_id=114

Bengt G Nilsson
Journalist & författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Israel och hennes fiender
  2. +
  3. I tyst samförstånd : Sverige och Sovjet i kalla krigets Afrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt I tyst samförstånd : Sverige och Sovjet i kalla... av Bengt G Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt G Nilsson