Övre Vasastadens förvandling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2019-11-30
Upplaga
1
Förlag
Dibb förlag
Originaltitel
Övre Vasastadens förvandling
Medarbetare
Niemi, Mirja-Liisa (form) / Billeson, Göran (foto)
Dimensioner
255 x 215 x 15 mm
Vikt
1 g
ISBN
9789198268423
Övre Vasastadens förvandling (inbunden)

Övre Vasastadens förvandling

Inbunden, Svenska, 2019-11-30
287
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När Linköping expanderade kraftigt under 1940-talet uppstod bostadsbrist i centrum. Dåtidens politiker löste problemet genom att uppmana de centralt belägna industriföretagen att flytta ut till stadens ytterkant där man planerade att anlägga ett industriområde. Områdets huvudled, Industrigatan, blev så småningom en del av Riksettan, vägen som i dag heter E4:an och har en annan sträckning. Ett efter ett flyttade företagen ut till Industrigatan under 1950-talet.
I början av 2000-talet upprepade sig historien - bostadsbrist i centrala Linköping som expanderat så kraftigt att det tidigare perifera industriområdet blivit attraktivt cityläge. Kommunen och privata byggherren Botrygg började planera för ett nytt bostadsområde och företagen utmed Industrigatan började skingras, men inte förrän 2014 kunde spadarna sättas i marken och bostadsområdet Övre Vasastaden börja byggas.
Mycket har hänt på den här platsen. I Övre Vasastadens förvandling skildras ett stycke Linköpingshistoria utifrån ett område, en gata, ett antal företag och en idé om ett stadsbyggnadsprojekt. Övre Vasastaden har förvandlats - och här är historien bakom förvandlingen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Övre Vasastadens förvandling
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna