Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2016-12-01
Förlag
Coaching & Motivation Scandinavia
Dimensioner
209 x 134 x 14 mm
Vikt
304 g
SAB
Ohf
ISBN
9789198274684
Vanliga sökord
beroende missbruk

Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem

(11 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-12-01
200
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att leva nära någon som långsamt förstör sitt liv genom ett beroende av något slag, innebär ofta är att leva med ångest, nedstämdhet, sorg och saknad. Många anhöriga känner rädsla och förtvivlan och söker svar på frågor som; Hur ska jag kunna hjälpa? Hur ska jag ta hand om mig själv? Hur ska jag förhålla mig? Vad ska jag göra? Vad ska jag säga?

Den här boken har ett särskilt fokus på föräldrar till ungdomar med alkohol- och drogproblematik, men kan vara hjälpsamt för alla som lever nära. Den innehåller kunskap, intervjuer och egna reflektionsövningar för att hjälpa anhöriga att hantera smärtsamma känslor och tankar, samt att besvara några av de frågor som anhöriga så ofta vill ha svar på.

I Sverige finns uppskattningsvis 4 miljoner föräldrar, barn, syskon och partners till personer med beroendeproblematik. Kanske lever de dagligen med konsekvenserna av att någon de bryr sig om har ett riskfyllt beteende i förhållande till alkohol, droger eller läkemedel. När problemen upptäcks blir det ofta tydligt att man saknar verktyg för hur man ska handskas med situationen och att någon man håller kär lider av en av våra vanligaste folkhälsosjukdomar.

Boken "Du är viktig!" är ett stöd till dig som oroar dig för och bryr dig om en person med alkohol- eller drogproblem.

Författaren Carina Bång, beteendevetare och cert. CRAFT-terapeut, har sedan 2006 engagerat sig i anhörigas situation och tidigare skrivit boken "Släpp kontrollen - Vinn friheten" för anhöriga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem
 2. +
 3. Arbetsmanual för anhöriga till personer med missbruk och beroende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsmanual för anhöriga till personer med mis... av Carina Bång (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken som ger stöd till anhöriga!
  Cissi, 27 mars 2017

  Boken som blir ett bra stöd under den anhörigas svåra period. Har själv gått det svåra i livet, att som anhörig se vad som händer med ens nära. Den stora maktlösheten och sorgen. Boken ger mig verktyg att klara denna sorg. Att våga släppa taget. Att inse att jag inte är ensam om att gå igenom detta. Att våga tänka på mig själv!

 2. Skulle funnits för 10 år sedan
  Melinda jönsson, 5 mars 2017

  Både som uppväxt i missbruk och som jobbar med missbruk, så är denna boken mycket användbar ur båda perspektiv. Lättläst och som ett slagverk, men även med praktiska tips som för mig blir det som skiljer denna från andra böcker på ett positivt vis! Önskar att jag som anhörig hade haft denna boken för 10 år sedan!

 3. Denna bok är viktig för dig
  Anna Erica Larsson, 28 februari 2017

  Detta är en bok som alla bör läsa. Jag jobbar med beroendet, är själv anhörig och jobbar även mot anhöriga. Jag ser stor nytta i denna bok, oavsett om man är anhörig eller inte. Denna problematik finns runt om oss alla. Boken är lättläst och måste nödvändigtvis inte läsas från pärm till pärm. Övningarna är jättebra, även i sunda relationer. Kommunikationsdelen är en hjärtefråga för mig, i den delen hittar man mycket gott.
  LÄS DEN!! =) //Erica

 4. Gav mig styrka!
  AO, 2 februari 2017

  Finns bara ett fel med denna bok, den skulle funnits för 25 år sedan.
  Boken kan läsas av alla som har någon form av relation med en person med missbruksproblem.
  Den är så bra uppdelat i avsnitt och lättläst! Jag gillar att det finns övningar i boken, det skapar tankar i den egna relationen.
  Detta är en bok jag kommer att läsa igen om jag vacklar i relationen, just nu efter att ha läst den känner jag styrka och hopp för mig själv, just för att JAG ÄR VIKTIG!
  Alla som har någo... Läs hela recensionen

 5. Rätt rätt rätt!
  Monika, 1 februari 2017

  Hade fått nys om denna bok via Carina Bångs twitter, har följt henne ett tag då jag mycket tacksamt har deltagit i hennes CRAFT-kurser. Jag är mamma till ett barn med ett beroende och fann att hennes sätt att skriva och utbilda inom detta område talar direkt till mig. Jag läste ut boken på bara några dagar, men ser verkligen att jag kommer komma tillbaka gång på gång för vägledning. Rekommenderar mycket varmt till föräldrar och andra anhöriga som är i samma situation.

 6. En välskriven och hjälpsam guide
  Cecilia Rydberg , 28 januari 2017

  Jag är inte anhörig till en person som har beroendeproblematik men jag håller på att skriva en uppsats kring detta och fann Carina Bångs guidebok som det kan kallas, extremt hjälpsamt när det kommer till att sätta mig in i tänkandet för båda anhörig och en med beroendeproblematik. Tonen är snäll men bestämd och ger verkligen konkret vägledning!

 7. Lätt att läsa medmånga konkreta övningar
  Steve Wicks, 23 januari 2017

  En empatisk bok med många konkreta och kloka tips till alla som har kontakt med någon som har alkohol- eller narkotika problem. Carina Bång tar upp känslor, tankar och situationer som är lätta att känner igen. Man mår bättre bara av att läsa den. Som psykolog inom beroendevården rekommenderar den även till alla mina kollegor.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Carina Bång