Stress, prestation och återhämtning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2021-03-18
Upplaga
1
Förlag
Kunskap till hälsa
Originaltitel
Stress, Prestation och Återhämtning
Medarbetare
Risberg, Anitha (red.) / Risberg, Cecilia (red.) / Risberg, Desirée (red.) / Sternberg, Kjell (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Risberg, Kari Toverud
Dimensioner
240 x 170 x 13 mm
Vikt
520 g
ISBN
9789198281507
Stress, prestation och återhämtning (inbunden)

Stress, prestation och återhämtning

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-03-18
671
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Stress, Prestation och Återhämtning
Stress ses vanligtvis som något negativt. Det är däremot inte hela sanningen. Den kan även hjälpa dig att prestera, göra dig beslutsam, fokuserad och stark. Det har redan skrivits många böcker om stress och då främst med en beteendevetenskaplig inriktning. Det finns dock inte lika många som har det fysiologiska perspektivet som utgångspunkt.

Vi vill med denna bok visa på kroppens ändamålsenliga stressrespons. Genom att du lär dig om hur kroppens stress- och prestationsaxlar fungerar och vikten av återhämtning, kan du minska risken för att drabbas av en stressrelaterad sjukdom.

I boken berörs vad som sker i dig när du utsätts för olika typer av stress och hur du kan hantera stress utifrån dina förutsättningar. Kroppen har en naturlig förmåga att ge dig stöd i form av prestationsförmåga, men även återhämtning och läkning.

Initiativtagaren till boken Anitha Risberg Med.Dr i fysiologi startade 2004 kursen "Stressfysiologi" vid Mittuniversitetet och har sedan dess undervisat i ämnet vid flera svenska universitet.

Det är vår förhoppning att du ska ha stor nytta av boken både i yrkeslivet, men även privat och att boken ska ge dig ökade kunskaper och insikter om hur kroppen fungerar vid stress, prestation och återhämtning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stress, prestation och återhämtning
 2. +
 3. Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker ... av Jessie Inchauspé (kartonnage).

Köp båda 2 för 900 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stress, prestation och återhämtning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Innehållsrik och givande
  Anna-Sofia G Vesterlund, 22 april 2021

  En perfekt bok för den som vill ta sin kunskap om stress och återhämtning till nästa nivå. Både teori och intressanta exempel.

 2. Stress, prestation och återhämtning
  Marie, 13 februari 2017

  Välskriven och full med matnyttig fakta som alla människor kan ha nytta av. Bra konkreta exempel. En bok som man nästan sträckläser.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna