Hör och härma. Gröna boken - lite svårare. Uttalsträning i svenska som andraspråk. (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Inläsare
Unni Brandeby, Björn Harström, Elin Nordgren
Utgivningsdatum
2021-06-15
Upplaga
1
Förlag
Unniversus
Medarbetare
Sjögren, Tycho (form) / Sjölund, Hans (form)
Illustratör/Fotograf
Matilda Jelse
Dimensioner
296 x 210 x 50 mm
Vikt
246 g
SAB
Fct
ISBN
9789198285727
Hör och härma. Gröna boken - lite svårare. Uttalsträning i svenska som andraspråk. (häftad)

Hör och härma. Gröna boken - lite svårare. Uttalsträning i svenska som andraspråk.

Häftad Svenska, 2021-06-15
315
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Hör och härma" är ett enkelt och lättillgängligt material för vuxna och ungdomar. Det vänder sig dels till studerande som vill jobba med sitt uttal på egen hand, dels till lärare som hjälp vid uttalsträningen i sfi och sva.

Gröna boken riktar sig till studerande som har relativt god studievana och ett basalt ordförråd. Den är då direkt användbar från sfi c-nivå, och sedan uppåt så länge behovet kvarstår. Den fungerar även utmärkt som repetition, fördjupning och fortsättning efter "Röda boken - lite lättare. Uttalsträning för nybörjare i svenska som andraspråk."

Innehållet omfattar samtliga vokaler, svåra konsonantljud, betoning, satsmelodi och talhastighet. Korta berättelser och dialoger övar upp förmågan att uppfatta och återge naturligt tal. Sex sånger avslutar häftet.

De svenska vokalerna är ju många och svåra. Det är viktigt att hålla tungan rätt i mun och forma läpparna riktigt. Här kan man få god hjälp av den lilla spegeln på pärmens insida!

Ordförrådet är enkelt och vardagligt för att man ska kunna fokusera helt på uttalet och inte fastna på vad orden betyder. Av samma skäl är det sparsamt med teoretiska förklaringar, och de som måste finnas med formuleras så enkelt som möjligt.

Sidorna har tydlig och överskådlig lay-out, med stor stil och mycket luft. Speciellt värdefullt för studerande med lässvårigheter!

Så gott som hela boken är inläst, med paus för eftersägning i övningarna. I tidigare upplagor medföljde två CD-skivor. Men allt färre elever har möjlighet att lyssna på cd. Däremot har de flesta mobil. Därför finns i stället ljudfilerna utlagda på www.unniversus.se - gratis att lyssna på. Ingen anledning längre att betala dyra CD-skivor! Eleverna kan i mobilen lyssna och nöta in de svenska ljuden och den svenska språkmelodin överallt: på bussen, på promenaden, vid spisen... Ju mer man hör, ju mer man härmar, desto större chans till bra uttal!

Unni Brandeby har mer än 25 års erfarenhet som lärare i svenska som andraspråk, inom grundläggande vuxenutbildning och sfi och på gymnasiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hör och härma. Gröna boken - lite svårare. Uttalsträning i svenska som andraspråk.
  2. +
  3. Journalsvenska: Praktisk övningsbok i journalspråk för utländsk vårdpersonal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Journalsvenska: Praktisk övningsbok i journalsp... av Emil Molander, Johanna Solheim Lindeberg (häftad).

Köp båda 2 för 656 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Unni Brandeby