Hör och härma. Röda boken - lite lättare: Uttalsträning för nybörjare i svenska som andraspråk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-11-07
Förlag
Unniversus
Dimensioner
300 x 210 x 3 mm
Vikt
200 g
SAB
Fc
ISBN
9789198285734
Hör och härma. Röda boken - lite lättare: Uttalsträning för nybörjare i svenska som andraspråk (häftad)

Hör och härma. Röda boken - lite lättare: Uttalsträning för nybörjare i svenska som andraspråk

Häftad Svenska, 2022-11-07
281

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
LYSSNA I MOBILEN!
Hör och härma - Röda boken är som titeln säger lite lättare och riktar sig till alla vuxna och ungdomar som just ska börja lära sig svenska. Ordförrådet är mycket enkelt och vardagligt och förståelsen underlättas av rikliga illustrationer.

De som är ovana att läsa och skriva kan ha lättare för att lära sig genom att lyssna och tala. Varje ord i boken finns intalat med paus för eftersägning. Eftersom cd-tekniken är på väg ut finns ljudfilerna nu i stället utlagda på unniversus.se, för fri lyssning direkt i mobilen eller datorn. Så kan man lyssna och nöta in de svenska ljuden och den svenska språkmelodin överallt: på bussen, på promenaden, vid spisen...

På unniversus.se hittar man också samtliga ljudfiler översatta till några vanliga MODERSMÅL: arabiska, engelska, kinesiska, kurdiska, persiska, romane, somaliska, tigrinja och vietnamesiska. NYHET: sedan maj 2022 även RYSKA! Det är ju inte så meningsfullt att höra och härma ord som man inte förstår! Denna service är till stor hjälp för nybörjare och gör materialet extra lämpat för självstudier.

Innehållet fokuserar på rytm, betoning och talhastighet. Samtliga vokaler och svåra konsonantljud tränas, gärna med hjälp av den lilla spegeln på pärmens insida. Dialoger övar upp förmågan att uppfatta och återge naturligt tal. Man får träna att uppge namn och adress på begriplig svenska. Fem sånger avslutar häftet. De är valda och nyinspelade speciellt för den här boken!

Unni Brandeby har mer än 30 års erfarenhet som lärare i svenska som andraspråk, såväl på gymnasiet som inom sfi och grundläggande vuxenutbildning.

Av Unni Brandeby finns också Gröna boken - lite svårare. Den fungerar utmärkt som fördjupning och fortsättning efter Röda boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hör och härma. Röda boken - lite lättare: Uttalsträning för nybörjare i svenska som andraspråk
  2. +
  3. Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlo... av Nils Håkanson (pocket).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Unni Brandeby