Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Våra trädgårdsväxter
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2022-04-04
Upplaga
5
Förlag
Babel Förlag
Medarbetare
Hansson, Marie (form) / Hansson, Björn (foto)
Dimensioner
276 x 194 x 35 mm
Vikt
1741 g
SAB
Qe
ISBN
9789198293357

Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-04
651
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"...en bra bok som blivit ännu bättre! Den bör inte saknas i någon bokhylla hos oss som är intresserade av trädgård och odling." Owe Jaktlund i TrädgårdsAmatören

EFTERLÄNGTAD - en fullständigt reviderad och rejält utökad utgåva av en modern trädgårdsklassiker.

PERENNER är en lika vacker och inspirerade som faktafylld bok om trädgårdens fleråriga växter, och används flitigt av såväl nybörjare som av plantskolor, studenter och fackfolk. Den nya utgåvan rymmer 448 sidor och innehåller allt du vill veta om perenner - hur de odlas, används och fungerar.

I den nya utgåvan läggs lika stor vikt vid design som ekologi och biologisk mångfald. Djupdykningar i den moderna naturalistiska stilen med trädgårdsäng, prärieinspirerade rabatter, planteringar för pollinatörer samt riktiga fjärilsrabatter med plats för värdväxter är några av nyheterna i den här upplagan. Andra nyheter är ett avsnitt om perennernas botanik och en fördjupning i ämnet som handlar om ståndort, klimat, bevattning och härdighet.

Uppslagsdelen A-Z har kompletterats med många nya arter och sorter samt uppdaterade växtnamn. Växtbeskrivningarna är utökade och för varje släkte redogörs nu även för växternas naturliga hemvist och växtmiljö - allt för att det ska bli lättare för dig att välja rätt växt till din trädgård. Under varje släkte anges även om det innehåller arter som ratas av rådjur, rymmer pollinatörsväxter samt värdväxter för fjärilar. Totalt beskrivs nu mer än 4000 växter varav över 1200 visas på bild, många i kombination med andra växter. Sammanlagt innehåller boken mer än 1400 bilder, varav ca 75 % är nya.

PERENNER ingår i serien "Våra trädgårdsväxter" som även innehåller titlarna Gräs & bambu, Kryddväxter och Lökar & knölar. Tillsammans har de sålts i mer än 60 000 ex.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon
 2. +
 3. Trädgårdsboken om jord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsboken om jord av Håkan Wallander, Elisabeth Svalin-Gunnarsson, Anton Sundin, Charlotte Permell, Alf Nobel (inbunden).

Köp båda 2 för 1068 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oundgänglig kunskapsbank för alla trädgårdsägare
  Erica, 21 november 2023

  Boken är ett fantasieggande, faktaspäckat praktverk, som inte bara ger praktiska råd om både vanliga och mer udda trädgårdsväxter - det rika bildmaterialet ger dessutom tips & idéer om växter jag aldrig tidigare hört talas om - men nu har i min trädgård.

  Det perfekta komplementet till "Perenner" är samma författares bok "Gräs & bambu".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna