Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
981
Utgivningsdatum
2020-10-15
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Kärret
Dimensioner
228 x 154 x 50 mm
Vikt
1300 g
SAB
Oepb-c
ISBN
9789198317039

Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-15
304
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mörkläggning kom ut första gången 1997 och tilldelades Guldspaden för årets bästa grävande journalistik i bokform. Gunnar Wall har sedan dess blivit erkänd som en av Sveriges främsta auktoriteter på Palmeutredningen. Allt detta blev högaktuellt i juni 2020. Då avslutades spaningarna efter Olof Palmes mördare med en upphaussad och internationellt utsänd pressinformation - en händelse som dock visade sig bli en bedövande antiklimax. Åklagaren Krister Petersson som lite tidigare utlovat en lösning lade visserligen ner hela den stora brottsutredningen, precis som han annonserat - men utan att presentera någon bevisning som klarade upp mordgåtan.

Ändå pekade han ut den så kallade Skandiamannen med namn och hävdade att om denne bara levt hade det funnits goda chanser att hitta bevis mot honom.
Peterssons beslut väckte en stormig debatt. Den kom att blåsa nytt liv i frågorna om hur mordet på Olof Palme egentligen hanterats av svenska myndigheter under de 34 år som utredningen pågått. Och i sitt nya förord diskuterar Gunnar Wall hur den siste Palmeåklagarens agerande på ett oroväckande sätt ligger i linje med tidigare sätt att hantera statsministermordet. Gunnar Walls övertygande slutsats är att bakom alla märkliga turer i utredningen framträder tydligt bilden av ett mord som helt enkelt varit för känsligt att utreda med normala metoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet
 2. +
 3. Rättsskandalen Olof Palme : mordet, syndabocken och hemligheterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättsskandalen Olof Palme : mordet, syndabocken... av Gunnar Wall (inbunden).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörkläggning : statsmakten och Palmemordet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grundlig redovisning av tillg material och arkiv
  Conny Granell, 16 november 2021

  Mycket välskriven bok som man bör läsa med eftertanke ingen snabbläst bladvändare
  Har läst tidigare böcker av Gunnar Wall och denna nästan 1000 sidor med fakta och funderingar.
  Jag jobbade i Gla Stan vid tiden och det surrade många rykten

 2. Klassiker
  Robert L, 12 juli 2021

  Wall har gjort en mycket grundlig granskning av mordutredningen och han visar på ett mycket övertygande vis att utredarna aldrig varit intresserade sanningen om mordet. Deras uppgift har varit hitta en politiskt acceptabel "lösning" av mordet. Man har gått mycket långt utanför demokratiska spelregler och rättssäkerhet för att göra detta. Utmärkt läsning för den som skulle få för sig att lita på makthavarna idet här landet. Walls bok är ett hästarbete och en klassiker av yttersta rang.

 3. Bästa Gunnar Wall
  Vicckan , 11 november 2020

  Boken är på närmare 1000 sidor. Med ett nytt förord blev boken ännu mer intressant. Mörkläggning är tillsammans med Inuti labyrinten av bröderna Poutiainen ett måste för att få en komplett bild av mordet på vår statsminister. Ett mord som ännu inte fått sin lösning.

Visa alla 3 recensioner