Det smutsiga kriget mot Syrien (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2016-09-27
Upplaga
1
Förlag
Oktoberförlaget
Originaltitel
The Dirty War on Syria
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
338 g
ISBN
9789198317824
Det smutsiga kriget mot Syrien (häftad)

Det smutsiga kriget mot Syrien

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-09-27
259
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
I varje krig används lögner och bedrägeri som en del av krigföringen, men i kriget mot Syrien har angriparna använt sig av desinformation i en omfattning som kanske aldrig skådats tidigare. Krigspropaganda innebär, som någon har sagt, normalt "ett deprimerande förutsägbart mönster med demonisering av fiendens ledare och fiendefolket genom skräckhistorier, verkliga eller inbillade". Följaktligen blev den blide ögonläkaren Bashar al Assad den nya "ondskan" i världen och enligt västerländska medier gjorde den syriska
armén ingenting annat än att döda civila under mer än fyra år. Ännu idag föreställer sig många den syriska konflikten som ett "inbördeskrig".Denna myt är i många avseenden en betydande framgång för de stormakter som har drivit fram en rad "regimskiftesoperationer" under diverse förevändningar de senaste femton åren.

Boken är ett gediget akademiskt arbete, men också ett starkt försvar av det syriska folkets rätt att bestämma över sitt eget land och sitt politiska system. Författaren Tim Anderson är lektor i politisk ekonomi vid University of Sydney. Han forskar och skriver om utveckling, rättigheter och självbestämmande i Latinamerika, Asien-Stillahavsområdet och Mellanöstern.
Visa hela texten

Fler böcker av Tim Anderson