Engels om """"Kapitalet"""" (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2018-02-02
Upplaga
1
Förlag
Oktoberförlaget
Originaltitel
Engels om "Kapitalet"
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
188 g
SAB
Qaabba,Ocgd
ISBN
9789198317886
Engels om """"Kapitalet"""" (häftad)

Engels om """"Kapitalet""""

Häftad Svenska, 2018-02-02
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Man brukar säga att många har läst "Kommunistiska Manifestet" av Karl Marx/Friedrich Engels, men att betydligt färre har läst Marx "Kapitalet". Det stämmer naturligtvis. "Kapitalet" kan vara svårläst. Därför har det alltid funnits behov av introduktioner till "Kapitalet".
De första introduktionerna skrevs av Friedrich Engels, Marx stridskamrat och nära medarbetare, och som också slutredigerade band två och tre av "Kapitalet". I modern tid har det utkommit flera introduktioner på svenska till "Kapitalet". Det gäller bland annat "Att läsa kapitalet " (1970) av Louis Althusser/Étienne Balibar , "Den stora upptäckten. Hur Marx skrev Kapitalet" (1974) av Vitalis S. Vygodski, "Introduktion till metoden i Kapitalet" (1975) av Anders Lundkvist, "Läs kapitalet!" (1979) av Wolfgang Fritz Haug, "Att läsa kapitalet politiskt" (2007) av Harry Cleaver, "Inledning till kapitalet" (2013) av Mats Lindberg och "Introduktion till de tre volymerna av Marx Kapitalet" (2013) av Michael Heine. Mönstret är uppenbart. Dels utgavs det flera introduktioner på 1970-talet, då det rådde ett vänsteruppsving, och dels under 2000-talets början, vilket tyder på ett nymornat intresse.
Oktoberförlaget har valt att ge ut Friedrich Engels "Om kapitalet" på nytt. Hans introduktion har nämligen den stora fördelen att den i första hand är inriktad på att popularisera "Kapitalet", att få så många som möjligt att läsa "Kapitalet". Därför är Engels framställning saklig och pedagogisk. Han är inte ute efter att göra sig märkvärdig på Marx bekostnad, nytolka eller vinkla Marx för att det ska passa hans egna teorier.
Denna antologi innehåller tre recensioner av Engels, en översikt av första bandet av "Kapitalet" liksom tillägg till band tre av "Kapitalet". Det är vår förhoppning att denna antologi ska väcka intresse hos läsarna att studera originalet - "Kapitalet"!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Engels om """"Kapitalet""""
  2. +
  3. Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. Första boken. Kapitalets produktionsprocess

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalet : kritik av den politiska ekonomin. F... av Karl Marx (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Friedrich Engels