Hemkomsten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-25
Upplaga
1
Förlag
Per Söderholm
Medarbetare
Magnusson, Mauritz (red.)
SAB
Hc
ISBN
9789198324136
Hemkomsten (häftad)

Hemkomsten

Häftad,  Svenska, 2020-05-25
205
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hemkomsten Kan levereras innan julafton
Vem är Lisa, den lilla flickan från det strängt laestadianska hemmet som förnedrats och våldtagits i Guds namn av församlingens präst? Hur kan hon resa sig från sitt trauma hon alltid bär med sig från barndomen i Österbotten. I den fjärde och sista delen av romanserien om mäns våld mot kvinnor och barn inom religionens namn får vi komma Lisa nära inpå livet under framgång och sorg, besatthet och triumf. Lisa återvänder till hemstaden som ung, förmögen änka. Hon är vacker och framgångsrik, men tvingas fortfarande till nya uppgörelser med den religion som förtryckt henne hela uppväxten Därför tillåter hon sig aldrig att tiga.
Lawe Söderholm tar nya utvecklingssteg i sitt författarskap. Flera avsnitt är drömska, grubblande och utforskar filosofiska stigar. Finns verklig förlåtelse? Samtidigt skildras Lisas svindlande livslust och skaparkraft med stigande spänning.
Författaren har stort kontaktnät inom den laestadianska rörelsen. Via brev, intervjuer och samtal har han tagit del av ett stort antal levnadsöden. Han skildrar mäns våld mot kvinnor under religionens täckmantel på ett drabbande sätt. Romanen är fiktion men det finns en skrämmande verklighet bakom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemkomsten
 2. +
 3. Ting

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ting av Einar Askestad (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lawe Söderholm

 • Tilde

  Lawe Söderholm

  Tilde och hennes 4-åriga dotter Maria, träffar en äldre svensk man på ett värdshus i norra Norge. Det uppstår en djup kärlek och vänskap mellan dem. Tildes samiska mormor, hennes liv och kunskaper har påverkat Tilde starkt och hon får uppleva morm...

 • Kejsarinnan

  Lawe Söderholm

  Lisa rymmer från det stränga laestadianska hemmet i finska Österbotten när hon fyller 16 år. Med sina vapen skönhet, intelligens och en obändig framåtanda tar hon sig vidare i männens värld och hamnar i kretsen av oligarker i Putins ryska välde. T...