Bildning fantasi revolt : åtta essäer om pedagogik (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2023-05-24
Upplaga
1
Förlag
Stiftelsen Balders Förlag
Originaltitel
BILDNING FANTASI REVOLT Åtta essäer om pedagogik
Dimensioner
180 x 137 x 12 mm
Vikt
200 g
SAB
E
ISBN
9789198332247
Bildning fantasi revolt : åtta essäer om pedagogik (häftad)

Bildning fantasi revolt : åtta essäer om pedagogik

Häftad,  Svenska, 2023-05-24
214

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I BILDNING FANTASI REVOLT undersöker Ruhi Tyson i åtta inspirerande essäer förhållandet mellan bildning och utbildning, och utvecklar en syn på pedagogik som når långt utanför skolans väggar. Här lyfts lärandet som en grundläggande mänsklig relation fram, liksom lekens och fantasins fundamentala betydelse. Med exempel ur forskning, skönlitteratur och egen praktisk erfarenhet skissar Ruhi Tyson fram en inkluderande skola som gjort upp med den falska motsättningen mellan teoretisk och praktisk kunskap, och där bildning utgör grunden för såväl individens som samhällets utveckling.
Ruhi Tyson är fil dr i pedagogik och lektor vid Stockholms universitet och waldorflärarhögskolan. Han är också utbildad bokbindare med många års praktisk lärarerfarenhet inom hantverk och andra ämnen. Ruhi Tyson har tidigare, på andra förlag, publicerat böckerna "Bildning och praktisk klokhet i skola och undervisning", 2019, samt tillsammans med Jesper Sjöström, "Didaktik för lärande och bildning", 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bildning fantasi revolt : åtta essäer om pedagogik
 2. +
 3. Bildning och praktisk klokhet : I skola och undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildning och praktisk klokhet : I skola och und... av Ruhi Tyson (häftad).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ruhi Tyson

 • Didaktik för lärande och bildning

  Jesper Sjöström, Ruhi Tyson

  Didaktik för lärande och bildning ger en bred introduktion till lärares centrala kunskapsområde: didaktiken. Bildningsperspektiv är avgörande för didaktiken - perspektiv som fokuserar på elevers upplevelser av undervisningens meningsfullhet, hur u...

 • Bildning och praktisk klokhet : I skola och undervisning

  Ruhi Tyson

  Bildning och praktisk klokhet i skola och undervisning handlar om att i praktiken gestalta undervisning så att den blir bildningsorienterad. Det innebär att undervisningen bidrar till elevernas känsla av meningsfullhet och upplevel...