Ekonomiska Företagskriser - Inblickar i insolvensjuridiken och dess konsekvenser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2018-07-02
Upplaga
1
Förlag
Borås Studentbokhandel
Dimensioner
222 x 155 x 16 mm
Vikt
390 g
SAB
Oekb
ISBN
9789198346619
Ekonomiska Företagskriser - Inblickar i insolvensjuridiken och dess konsekvenser (häftad)

Ekonomiska Företagskriser - Inblickar i insolvensjuridiken och dess konsekvenser

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-07-02
213
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur märker man när ett företag närmar sig en ekonomisk kris? Vad kan man göra för att om möjligt förhindra den? Om detta är för sent, vad kan man göra för att mildra effekterna? Hur kan ekonomiska kriser se ut? Hur genomförs en underhandsrekonstruktion, en företagsrekonstruktion, en likvidation eller en konkurs? Vad kan vara det bästa alternativet och hur kan ägarna och fordringsägarna påverka vad som sker? Ja, frågorna kan bli många.
Obeståndsproblematiken spänner över många juridiska fält. Man måste ha kunskaper i både obligationsrätt och sakrätt. Vidare krävs insikter i krediträtt och exekutionsrätt. Associationsrättsliga problem uppkommer om det är fråga om aktiebolag, handelsbolag eller föreningar. Om en fysisk person drabbas så dras dennes familj ofta med i den ekonomiska krisen. Anställda i företaget berörs liksom staten som har sina krav. Det är således av största vikt att alla som blir berörda av en ekonomisk kris har kunskaper så att de kan ta tillvara sina intressen på bästa möjliga sätt.
Boken vänder sig främst till studenter vid universitet och högskolor samt till dem som i sina yrken handhar och reder ut problem för företag i ekonomisk kris. Boken är skriven utifrån ett praktiskt och funktionellt perspektiv och behandlar huvudsakligen sådana materiella rättsregler som oftast blir aktualiserade. Tidigare böcker av författaren har ansetts vara lättillgängligt skrivna och boken kan därför även bli ett stöd för dem som blir direkt drabbade av vågdalarna i konjunkturens böljor.
Enar Folkesson är både ekonom och jurist och han har stor erfarenhet av obeståndsjuridik, såväl i teori som i praktik. Han har under lång tid arbetat med rekonstruktion av insolventa företag och han har även varit konkursförvaltare. I över 30 års tid har han även arbetat som lärare vid universitet och högskolor, samt medverkat vid kronofogde- och revisorsutbildningar. För närvarande är han anställd som en senior adviser vid AC-gruppen AB, som är moderbolag för Sveriges ackordscentraler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekonomiska Företagskriser - Inblickar i insolvensjuridiken och dess konsekvenser
  2. +
  3. Svensk lag 2022

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk lag 2022 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1232 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »