Kom kompis! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Skicka vidare (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
88
Inläsare
Martin Cederlöw
Utgivningsdatum
2018-11-10
Upplaga
1
Förlag
Kulturfamiljen
Medarbetare
Nystedt, Jennifer (form)
Illustratör/Fotograf
Jennifer Nystedt
SAB
Hcf
ISBN
9789198356113
Kom kompis! (inbunden)

Kom kompis!

Inbunden, Svenska, 2018-11-10
179
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla stirrade på mig, bara just mig. Jag kände hjärtat slå snabbare än vanligt och mina händer var alldeles fuktiga av svett. Det var första dagen på min nya skola och allt detta var pappas fel!

"Kom kompis!" är en bok om vänskap och vardag i skolans värld. Om att som ny i klassen bli inkluderad och få kompisar. Fantasi och konflikter ger de tre huvudpersonerna idén om att bilda Skicka vidare-klubben där man delar med sig av snällhet.

Bokens berättarjag gestaltas inte i bild och benämns inte heller med namn eller genus så att alla läsare ska kunna identifiera sig.

Boken innehåller QR-koder som läsaren med hjälp av en app och en smart mobiltelefon eller surfplatta kan scanna av och då länkas till olika dolda saker. En av koderna leder till en ljudbok där man kan lyssna på boken i uppläsning av Martin Cederlöw, en av författarna.

Några QR-koder leder till kompislåtarna "Kom kompis!", "Vi gör varandra bra" och "Dela med dig" från albumet "Kom kompis!" av och med barnmusikartisten Mamma Måd (artistnamnet för en av författarna, Maud Cederlöw). Via en QR-kod kan man lyssna på bokens ledmotiv "Skicka vidare" av och med Mamma Måd. Låten är även ledmotiv för de kommande två böckerna i boktrilogin "Skicka vidare" som "Kom kompis!" är första delen av. Skicka vidare-klubben återkommer i böckerna "Förlåt kompis!" och "Give me 5!".

En QR-kod länkar vidare till Mamma Måds hemsida (www.mammamåd.se) där man kan läsa om olika projekt kring kompisskap av och med bokskaparna som man kan jobba fördjupat med inom skola och förskola.

Via ytterligare en annan QR-kod kan man skriva ut en pedagogisk bokhandledning för att kunna jobba fördjupat kring bokens tema inom ex. lågstadiet. Handledningen har kopplingar till läroplanen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kom kompis!
  2. +
  3. Höst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höst av Maud Cederlöw, Martin Cederlöw (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna