Polarexpeditionernas proviant 1872-1949 (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Polarexpeditionernas villkor (del 2)
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2021-09-04
Upplaga
1
Förlag
Nielsen & Norén Förlag
Originaltitel
Polarexpeditionernas proviant 1872-1949
Medarbetare
Alveskog, Niklas (form)
Illustratör/Fotograf
Per Lindroos
SAB
Nc
ISBN
9789198361742

Polarexpeditionernas proviant 1872-1949

Häftad,  Svenska, 2021-09-04
371
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För första gången, även internationellt, kan du här läsa om hur ett dussin viktiga expeditioner till Arktis och Antarktis mellan 1872 och 1949 löste frågorna om proviant. Allt mellan sälkött och pingvindiet till luxuösa konserver med oxfilé eller falsk sköldpaddssoppa kunde stå på menyn. Knappast någon polarfarare undgick den berömda pemmikanen, som kunde omvandlas till goda stuvningar. Mums. Eller vad sägs om isbjörnskött marinerat i saltvatten, och för att inte frysa innan middagen förvarades direkt på kroppen innanför kläderna.
De flesta polarfarare klarade äventyren bra, mycket få
fick svälta. Shackleton och Scott fick på grund av otur och kanske dålig planering uppleva en exempellös hunger under sina färder till och från Sydpolen. Men tillbaka på basen tog de igen detta och frossade på nybakade scones drypande av smör.
Sätt dig nu väl tillrätta, kanske med en kopp varm choklad toppad med vispad grädde, och följ med polarfararna på matäventyr i det kalla och karga landskapet på Arktis och i Antarktis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Polarexpeditionernas proviant 1872-1949
 2. +
 3. Npf-kokboken : om mat och ätande för barn med autism och adhd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Npf-kokboken : om mat och ätande för barn med a... av Sara Ask, Helena Cloodt, Julia Esters (inbunden).

Köp båda 2 för 640 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av K-G Norén

 • Polarexpeditionernas farkoster : fartyg, båtar och en luftballong

  K-G Norén

  Det existerar inte någon samlad berättelse om de farkoster som utgjorde grunden för polarexpeditionerna under andra halvan av 1800-talet till första halvan av 1900-talet. Här beskrivs, berättas och sätts i sammanhang dessa farkoster, i allmänhet s...

 • Polarfararnas kläder på liv och död

  K-G Norén

  Detta är inte en bok om polarfärder, utan en bok om de kläder polarfararna använde under sina färder. Du ska alltså inte leta efter de berättelser som inte finns i min text och de bilder jag använder, utan istället fästa blicken på det jag lyckats...