Morris och Dipsås i rymden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2016-11-23
Upplaga
1
Förlag
Brage Böcker
Illustratör/Fotograf
Anna-Carin Svanå
Dimensioner
246 x 176 x 8 mm
Vikt
256 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198363401

Morris och Dipsås i rymden

Inbunden,  Svenska, 2016-11-23
106
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kaninen Dipsås bygger ett rymdskepp. Morris tycker inte att det är någon bra idé att resa till rymden, men hänger med sin kompis ändå. Tänk om de kraschlandar? Tänk om de träffar rymdvarelser? Och hur ska de komma hem igen?

Morris och Dipsås i rymden är en härlig feel good för de yngre av Anna-Carin Svanå. Bilderboken bygger på de berättelser som hennes dotter gjorde i 8-årsåldern. Den handlar om hur man kan vara kompisar trots att man är väldigt olika och hur det kan kännas att resa långt, långt bort.

Att resa långt bort kan kännas som ett äventyr. Det kan också vara skrämmande, men är ibland livsnödvändigt. Kompisarna Morris och Dipsås ger sig ut i rymden i sitt egenhändigt byggda rymdskepp. De kraschlandar på en planet där de träffar tre nepnutianer. Här upptäcker de att det som verkar annorlunda inte alls behöver vara dåligt eller konstigt. Kompisar behöver faktiskt inte se likadana ut eller tycka samma om allting. På planeten Nepnutus finns också ett monster som håller på att förstöra hela planeten. Dipsås brukar fixa det mesta med sin driftighet, men inte ens självsäkerhet hjälper i alla lägen. Däremot kan vänskap och ett eller annat mirakel lösa även de svåraste situationer.

- Jag började jobba med den här boken under hösten 2015 när bilderna av flyktingar dagligen mötte mig i tidningar och på sociala medier, berättar Anna-Carin Svanå. Jag blev väldigt påverkad av tragiken som bilderna förmedlade och det påverkade i sin tur hur jag målade. I bilderbokens värld blev kriget till ett monster, men slutet är lyckligt. Jag vill att läsaren ska få med sig en härlig känsla av hoppfullhet efter att ha läst boken.

Inspirationen till berättelsen om Morris och Dipsås fick författaren genom sin dotter Julias små häftade berättelser som hon skrev på lågstadiet. Julia ligger bakom flera scener och repliker liksom karaktärernas namn och utseenden.

Anna-Carin Svanå har tidigare gett ut kapitelböckerna Familjen Knas räddar Drutten och Familjen Knas går till sjöss på Idus förlag. Det här är hennes första bilderbok. Hon bor i Varberg tillsammans med sin familj och jobbar som gymnasielärare i Kungsbacka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Morris och Dipsås i rymden
  2. +
  3. Bortförda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bortförda av Oskar Källner (inbunden).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna-Carin Svanå