De som kommer för att ta dig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2017-11-01
Upplaga
1
Förlag
Calidris Förlag
Medarbetare
Hjertstrand Brensén, Åsa (form)
Dimensioner
23 x 190 x 120 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789198366235

De som kommer för att ta dig

(35 röster)  |   Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-11-01
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En varm sommarnatt vaknar A av att en grupp beväpnade män bryter sig in i hans hus och börjar skjuta. Han hoppar ut genom fönstret och flyr naken in i skogen. Han har ingen aning om vad som händer, eller vem som är ute efter honom, men på avstånd ser han hur inkräktarna vänder upp och ner på huset innan de gör nåt som saknar all rimlig förklaring.När A gick och la sig kvällen innan var han en helt vanlig människa, utan några fiender. Några timmar senare är hela världen ute efter att döda honom och han har ingen aning om varför. Han vet bara att han måste fortsätta fly om han vill överleva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De som kommer för att ta dig
 2. +
 3. Hus av glas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hus av glas av Louise Penny (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av De som kommer för att ta dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Sofia , 8 april 2024

  Den här var mycket bättre än jag hade förväntat mig. Väldigt spännande och det går inte att sluta läsa. Kanonbra.

 2. Överraskande bra
  Magnus, 27 mars 2018

  Köpte boken mest för att en tidning som inte anses riktigt rumsren i politiskt korrekta kretsar rekommenderade den varmt. Jag ångrar mig inte, boken är riktigt spännande och det är svårt att lägga den ifrån sig då man en gång börjat läsa den.
  Något helt annat än det våldsamt överskattade "svenska deckarundret" och det är menat som en komplimang.
  Det finns vissa brister och allt hänger inte ihop. Vilket gör att femte stjärnan ryker.

 3. Vidrigt spännande!
  Linda , 10 mars 2018

  Ont i magen när man läser. Osökt kommer många tankar om liknande fenomen i diktatoriska länder, och känslan av att detta kan bli en realitet även i lilla trygga Sverige är överhängande.

 4. Gastkramande
  La contessa, 13 december 2017

  Häll upp något gott att dricka och se till att du är ledig från jobbet. Det går inte att sluta läsa den när man väl börjat nämligen. Spännande, otäckt och det skulle kunna hända vem som helst, när som helst och var som helst i Sverige.

 5. Snart verkligt
  Anna Charlotte Arborén, 12 december 2017

  En skildring av vad som kan bli verklighet. Eller redan är...? Utan att kunna göra något åt saken blir man utvald. Till vad? För vad och varför? Författaren började skriva boken, men tyckte den var för orealistisk... Men i takt med vårt samhälles utveckling har bokens handling blivit mer än realistisk. Skrämmande.

 6. Närmare än du tror
  Blåbär, 12 december 2017

  En bra bok med fin fin inledning och en slutkläm som summerar det hela. Boken är lättläst med ett enkelt språk. Jens behöver inte briljera med svåra ord och konstiga meningar. Många andra författare försöker göra det svårare än det är. Ganman gör det enkelt, boken är bra nog ändå.

 7. Ett måste läsa
  Alice Wallhoff, 8 december 2017

  Efter att ha läst en bok som är så oerhört aktuellt blev jag så arg så jag nästan ville slänga boken i väggen. Inte för bokens skull utan för ett samhälle som snart står vid åsiktsfrihetens rand i verkligheten.

 8. Dystopisk samhällsskildring.
  Jaroslav Jandovsky, 28 november 2017

  Boken är på samma gång gripande och skakande i den suggestiva skildringen av ett totalitärt samhälle, där människoliv kan bli pjäser i ett iscensatt skådespel. Boken kan ses som ett varningstecken för ett sådant samhälle. Som läsare lever man sig utan problem i huvudpersonens A:s levnadsöde och det blir en upplevelse som ger kalla kårar. Han - A - är plötsligt helt rättslös och jagas som ett villebråd av ett jaktlag, påhejat av medierna. Han frågar sig hela tiden - vad har jag gjort? Varför är jag jagad? Han får inget svar!

 9. Spännande och läsvärd
  RichardT, 21 november 2017

  Spännande och välskriven. Bra julklapp!.

 10. Sträckläsning av skräckskildring
  Malmbergskan, 20 november 2017

  Omöjligt att lägga ned boken. Sträckläste denna skräckskildring av en framtid som kan vara nutid snarare än du anar. Bonus - den lämnar läsaren med en rejäl tankeställare om vart vårt samhälle är på väg och den tankeställaren bär man med sig - precis som sig bör. Blir årets julklapp till nära och kära.

 11. Favorit!
  Rexhall, 16 november 2017

  Samhällsgranskning som dessvärre inte är osannolik. En spännande story som griper tag i läsaren från början till slut. Köp, läs och begrunda!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Jens Ganman