Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Yngve-trilogin (del 1)
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2020-04-01
Upplaga
1
Förlag
Rosa Alba Förlag
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Hc
ISBN
9789198367768
Rekyl (häftad)

Rekyl

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-04-01
134
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I en annorlunda kriminalroman som bjuder på en stor släng humor tillsammans med träffsäkra iakttagelser som inte alltid må vara fullt politiskt korrekta, möter vi göteborgaren och polismannen Yngve Carlzon.

Första kapitlet ger läsaren oväntad action och händelser som snart skakar om livet för Yngve och hans hustru Britt-Marie. Därefter rullar plötsliga och oväntade händelser på. Inget för finkänsliga. 

Efter att en magsjukeepidemi decimerat Uddevallapolisen får Yngve ta över som vikarierande kommissarie. Trots avsaknaden av erfarenhet som chef eller att leda en utredning kryssar han enligt egen mening ändå skickligt fram i det nya politiskt korrekta landskapet, i jakt på en ovanlig mördare. I bakgrunden möter vi ett Sverige i stark förändring. 

Rekyl är den första boken i en trilogi om polismannen Yngve Carlzon och hans okonventionella metoder. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rekyl
 2. +
 3. Havsörnens skrik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Havsörnens skrik av Karin Smirnoff (storpocket).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rekyl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Har förtjänster men...
  Kai Virihaur, 5 augusti 2020

  Boken är trevligt skriven och det är lätt att tycka om huvudpersonerna. Uppfriskande är även att de tillåts vara vanliga människor med normala egenskaper.

  Tyvärr måste jag påpeka att handlingen är rörig. Mordoffret sägs ha råkat ut för ett svartsjukedrama -- där mördaren sedan begår självmord och lämnar efter sig ett erkännande (s.164).Trots detta erkännande fortsätter man leta efter gåtans lösning...

  För mig är det obegripligt att berättelsen kunnat publiceras i det skicket... Läs hela recensionen

 2. En ovanlig Svensk kriminalroman.
  Mikael Jansson, 15 juli 2020

  Författaren har med både spänning, humor och med hjälp av det rådande samhälls klimatet i Sverige idag lyckats skapa en ovanlig kriminalroman. Som med träffsäkerhet fångar lusten att läsa boken från pärm till pärm.

  Man kan känna igen de olika människorna i romanen och deras sätt att se på samhället från debatter i dagens samhälle. I boken hittar man alla typer av människor från de allra trasigaste till de super positiva. Författaren har lyckats med att blanda denna kompott till en ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner