Mitt och ditt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lund Studies in Arts and Cultural Sciences (del 17)
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2018-06-05
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Medarbetare
Nilsson, Gabriella (förf.) / Hansson, Kristofer (förf.) / Idvall, Markus (förf.) / Alftberg, Åsa (förf.) / Hagström, Charlotte (förf.) / Frykman, Jonas (förf.) / Salomonsson, Karin (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
434 g
ISBN
9789198369052
Mitt och ditt (häftad)

Mitt och ditt

Häftad Svenska, 2018-06-05
319

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt?" Frågan som färgas av ilska och frustration, dyker titt som tätt upp i tidningsreportage, sociala medier och vardagliga samtal. I den här boken ges svar på varför gränslinjen mellan mitt och ditt upplevs som nödvändig att formulera, manifestera och bevaka och vad som kan hända när den överträds.
I många sociala och kulturella sammanhang framstår det som positivt att dela, låna, samäga och utbyta tjänster eller ägodelar. I andra situationer gör en flytande gräns mellan mitt och ditt människor upprörda, arga och kränkta. När är det kulturellt accepterat att bortse från vad som är mitt och ditt, och när är det omöjligt? Ibland är det viktigt att betona åtskillnad och ibland är det istället viktigt att framhålla det gemensamma.
Hur dessa processer påverkar sociala relationer och maktförhållanden, identiteter, ideal och normer diskuteras utifrån aktuell etnologisk forskning. Gemenskapande och gränser i hemmet, villaträdgården och måltiden, liksom ägandets mikropraktiker i samband med lånade prylar, cykelstölder och arvsskiften, och slutligen de gränsutmanande handlingar som skilsmässa, medicinering, våldtäkt och organdonation kan innebära, utgör bokens empiriska exempel på ägandets kulturella betydelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt och ditt
  2. +
  3. Kultur X

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kultur X av Victoria Höög, Sara Kärrholm, Gabriella Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »