Beredd till bådadera (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2017-03-09
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Medarbetare
Mansén, Elisabeth (förf.) / Nordin, Svante (förf.) / Olsén, Jan Eric (förf.) / Östling, Johan (förf.) / Broberg, Gunnar (red.) / Dunér, David (red.) / Francke, Petra (form)
Dimensioner
240 x 170 x 36 mm
Vikt
1178 g
ISBN
9789198370621
Beredd till bådadera (inbunden)

Beredd till bådadera

Inbunden,  Svenska, 2017-03-09
356
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Beredd till bådadera Kan levereras innan julafton
"Beredd till bådadera. Lunds universitet och omvärlden" vill med sitt val av titel just visa vidden av ett gammalt universitets verksamhet, i går, nyss, i dag, från grundläggandet 1666. Tyngdpunkten har lagts på de senaste femtio åren, den tid som gått sedan universitetet senast firade sin existens. Den kan läsas som en första kartläggning av det senaste halvseklet, hur universitetet har förvaltat sitt gamla motto på sigillet, men kanske också vart det är på väg. Boken vill också fånga något av samspelet mellan universitetet och omvärlden, ett perspektiv som ofta saknas, men behövs för att förstå universitetets växlingsrika historia.

Boken är en antologi med nio historiska studier om allt från forskningssamverkan och internationella kontakter till spirituella medlemmar i Fråga Lund-paneler och allmänhet som vill donera sina kroppar till vetenskapen.

Idéhistorikerna Gunnar Broberg och David Dunér är redaktörer för boken. Övriga medverkande är idéhistorikerna Gustav Holmberg, Thomas Kaiserfeld, Elisabeth Mansén, Svante Nordin och Jan Eric Olsén, litteraturvetaren Katarina Bernhardsson och historikern Johan Östling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Beredd till bådadera
  2. +
  3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 605 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »