Neurofeedback som hjälp vid traumabearbetning (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2019-09-25
Upplaga
1
Förlag
Insidan Förlag
Medarbetare
Sato, Kenjiro (förf.) / Gerge, Anna (red.)
Dimensioner
226 x 151 x 15 mm
Vikt
366 g
ISBN
9789198373349
Neurofeedback som hjälp vid traumabearbetning (storpocket)

Neurofeedback som hjälp vid traumabearbetning

Storpocket Svenska, 2019-09-25
226
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Erfarna psykologer och psykoterapeuter berättar om hur behandling med neurofeedback bidrar till ökad psykisk hälsa och bättre självreglering hos komplext traumatiserade och dissociativa patienter. Gemensamt för bokens författare är erfarenheten att neurofeedbackterapi, NFT, för traumatiserade patienter tycks vara en skonsam och effektiv metod för stabilisering och bearbetning. Metoden beskrivs och förklaras med många kliniska exempel. Vi visar hur symptom som exempelvis problem med sömn, koncentration, känsloreglering och flashbacks lindras samt hur det kan förstås utifrån neurovetenskap, anknytningsteori och psykoterapiforskning. Huvuddelen av boken har skrivits av Anna Gerge, fil.dr, leg. psykoterapeut (redaktör). Medförfattare är Marianne Alenius, leg. psykolog, Magdalena Bluhme, socionom och leg. psykoterapeut, Anna Lannér Swensson, leg. psykolog och leg. psykoterapeut, Anna-Karin Lindgren, leg. psykolog och leg. psykoterapeut och Kenjiro Sato, leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Boken riktar sig i första hand till psykoterapeuter och andra behandlare.
Neurofeedback - biofeedback genom EEG-återkoppling Via EEG-elektroder registreras hjärnans elektriska aktivitet i olika frekvensband. Hjärnans aktivitetsmönster belönas visuellt, auditivt och taktilt. Förmågan att lugna sig och självreglera ökas. Det bidrar bland annat till ökad koncentration, fokus och förbättrad sömn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Neurofeedback som hjälp vid traumabearbetning
  2. +
  3. Att studera på högskolan : studieteknik och motivation på vägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att studera på högskolan : studieteknik och mot... av Marina Bergman (häftad).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »