Staden vid Strömmen. Berättelser ur Norrköpings historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-11-26
Upplaga
1
Förlag
Klingsbergs Förlag
ISBN
9789198373530
Staden vid Strömmen. Berättelser ur Norrköpings historia (inbunden)

Staden vid Strömmen. Berättelser ur Norrköpings historia

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-11-26
236
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Norrköpings historia myllrar av spännande händelser, personer och platser. Rysshärjningar, kröningar och riksdagar. Furstar, fotbollsspelare och fabriksarbeterskor. Slott, skolor och sju sjukhus. Allt har på olika sätt och i olika grad skapat dagens Norrköping.

Sedan 2018 skriver historiejournalisten Peter Kristensson stadshistoriska krönikor i Folkbladet. Om tre prinsar på riksdag i Norrköping, om när planket omgärdade staden och när Bråvalla flygflottilj försvarade Norrköping. Om Knäppingsborg, Kneippen och Klingsberg. Och mycket annat.

I boken Staden vid Strömmen. Berättelser ur Norrköpings historia samlas nu de fyrtio första tidningsartiklarna. De är illustrerade med vackra gamla Norrköpingsbilder - ofta ur stadsarkivets samlingar.

"Att se, upptäcka och förstå de långa sambanden och de utsträckta perspektiven i vår tillvaro är glädjefullt och ibland hisnande utvecklande", skriver Widar Andersson i bokens förord. Han var chefredaktör då Peter Kristensson började skriva för tidningen och utlovar många läsupplevelser i Staden vid Strömmen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Staden vid Strömmen. Berättelser ur Norrköpings historia
  2. +
  3. Stormaktsskärgård : marin landskapshistoria utmed farlederna mot Stockholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormaktsskärgård : marin landskapshistoria utm... av Niklas Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Kristensson