Leka och Lära Naturvetenskap Ute (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att lära in ute
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2020-03-01
Upplaga
3
Förlag
Outdoor Teaching Förlag
Dimensioner
16 x 227 x 168 mm
Vikt
850 g
SAB
Eaby,Eabu,Eabp
ISBN
9789198380767

Leka och Lära Naturvetenskap Ute

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-03-01
329
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våra böcker > Serien att lära in ute > Leka och lära naturvetenskap och teknik ute
Leka och lära naturvetenskap och teknik ute
Målgrupp: ÅK F-3
Författare: Mats Wejdmark, Robert Lättman-Masch, Gun Jacobsson, Eva Persson, Anna Ekblad

Om boken
Vår förhoppning är att denna bok ska inspirera pedagoger att vara nyfikna på vardagsfenomen, våga fånga ögonblicken och utmana sig själva när det gäller naturvetenskap och teknik tillsammans med barnen i förskola, skola.

I boken presenteras ca 150 aktiviteter där både barn, elever och pedagoger utmanas i olika utsträckning. Många aktiviteter är vardagsnära, fångade i ögonblicket. Andra aktiviteter är iscensatta, skapade, lärsituationer. De flesta aktiviteterna är möjliga att utföra på andra sätt än som de beskrivs här; det är barnen, eleverna, pedagogerna, situationen, den samlade erfarenheten och platsen som avgör hur aktiviteterna utförs i slutänden.

De beskrivna aktiviteterna följs av ett stort antal faktarutor som beskriver vilka ämnen som berörs och som barn och elever får möjlighet att uppleva. Faktarutorna är indelade i teknik, fysik, kemi, biolog och geovetenskap.
Boken är tänkt att fungera både som metodbok och som faktabok.

I boken finns också ett 30 sidor rikt illustrerat kopieringsunderlag som både kan användas som aktivitetskort och som diskussions- och reflektionsunderlag.

Arbetet med Leka och lära naturvetenskap och teknik ute började med en tankekarta utifrån förskolans och skolans läroplaner. I boken finns kopplingar till förskolans läroplan Lpfö 18 och det centrala innehållet i Lgr 11 (rev 2018) för förskoleklass och inom teknik och de naturorienterande ämnena i åk 1-3. Boken riktar sig till både förskola och skola.

Kanske kan boken fungera som en länk mellan förskola och skola inom dessa ämnen och bidra till ökad dialog och kontakt inför överlämnandet det år barnen fyller sex år.

Här finns extramaterial
LEKA OCH LÄRA NATURVETENSKAP OCH TEKNIK UTE_Lekutrustning.pdf
Följande material är tänkt att användas på förskolans gård, skolgården eller lekparken. Om materialet kopieras dubbelsidigt kommer bilden på lekredskapet på ena sidan och den fysikaliska förklaringen på baksidan. Om de lamineras kan de sättas upp vid respektive lekredskap och användas till exempel vid föräldradagar då barn och föräldrar tillsammans kan göra de olika aktiviteterna.

LEKA OCH LÄRA NATURVETENSKAP OCH TEKNIK UTE_Fotodokumentation.pdf
LEKA OCH LÄRA NATURVETENSKAP OCH TEKNIK UTE_MALl.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leka och Lära Naturvetenskap Ute
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Leka och Lära Naturvetenskap Ute. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanonbra bok att använda i verksamheten.
    Lillian (Stockholm), 1 november 2023

    Den är pedagogisk och har jätte många aktiviteter kopplat till Lpfö 18 och skolans läroplan. Kan bara rekommendera den starkt för utomhuspedagogi.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna