Metta-meditation för självkärlek (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (4.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sophie Påhlsson
Utgivningsdatum
2020-01-10
Förlag
Plotline Books
ISBN
9789198383126
Metta-meditation för självkärlek (ljudbok)

Metta-meditation för självkärlek Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-01-10

Styckköp

32

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Metta bhavana är från början en buddistisk meditationsteknik som på engelska ofta kallas "loving-kindness", vilket blir ungefär kärleksfull vänlighet eller kärleksfull välvilja på svenska. Man behöver dock inte se detta som en buddistisk meditation alls utan kan mer se det som en övning i empati och att känna gemenskap. På senare år har forskningen nämligen visat att just den här meditationstekniken redan på kort tid får positiv inverkan på vår hälsa. Anledningen tros vara att tungvikten ligger på välvilja mot andra varelser och att kontakt med andra är viktigt inte bara för vår mentala utan även vår fysiska hälsa. Vanligen fungerar det nämligen så att en metta-meditation byggs upp runt att man upprepar tre eller fyra fraser om och om igen i några minuter där man önskar att den man tänker på ska må och ha det bra. Fraserna brukar vara t.ex. "må du vara trygg" och "må du vara älskad", för att nämna några. Endast fantasin sätter dock gränser för hur man utformar ett metta-mantra. Det måste inte följa den ursprungliga mallen. Den här meditationen bygger på fyra fraser som får författaren själv att må väldigt bra och som har som mål att stärka självkänslan. Författaren har valt att inleda varje fras med "må jag känna mig" istället för "må jag vara", då man kan vara mycket älskad men ändå inte förstå och då inte kunna känna att man är det. Författaren tror inte på den vanliga uppfattningen att människor måste älska sig själv för att kunna älska andra, utan snarare att kärleken till andra kan användas för att öka kärleken till sig själv. Genom att älska andras brister kan man bli mindre hård och mer kärleksfull mot sig själv. Därför har denna meditation omvänt upplägg jämfört med många andra meditationer för bättre självkänsla. Du börjar med att rikta dina välönskningar mot någon du tycker om, och först därefter fokuserar du på dig själv.

Uppläst av författaren. Bakgrundsmusik: Pure of Heart, by Christoper Lloyd Clarke.

Sophie Grace Meditationer är en sydvästsvensk meditationsinstruktör, författare och översättare som började producera avslappningsövningar, guidade meditationer och sömnsagor för att hon själv saknade produkter hon ville lyssna på. Sedan starten 2014 har ljudböckerna sålts, lånats och streamats sammanlagt över en miljon gånger och finns tillgängliga på tre språk. Intrernationellt används pseudonymen Sophie Grace Meditations. Titlar på engelska och svenska läses in av författaren själv. På danska och kommande nya språk är uppläsarna anlitade röstskådespelare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Metta-meditation för självkärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kort men effektiv kärleksfull vänlighet
    -, 31 juli 2022

    Det är så bra att Sophie börjar med kärleksfull vänlighet till någon annan innan välgångsönskningarna riktas till en själv. Det brukar vanligtvis vara tvärtom men många har svårt att känna kärlek till sig själv. När omtanken först riktas till en älskad person eller djur väcks kärleken i hjärtat och det blir lättsre att känna den för sig själv. Tycker också om hennes röst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sophie Grace Meditationer