H.C. Andersen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2018-09-01
Upplaga
1
Förlag
Marchetti Förlag
Medarbetare
Suomela, Kristina (förf.) / Carlberg, Lars (förf.) / Karlberg, Maria (förf.) / Lindholm, Helen (förf.) / Lemon, My (förf.) / Jansson, Marielle (förf.) / Hedlund, Mari-Ann (förf.) / Gårdman, Viktor (förf.) / Simonson, Martin (förf.) / Olausson, Marcus (förf.) / Halwar, Jesper (förf.) / Fjellborg, Ulr
Dimensioner
40 x 215 x 150 mm
Vikt
922 g
SAB
Hc(s)
ISBN
9789198384604
H.C. Andersen (inbunden)

H.C. Andersen

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-09-01
157
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Jag har alltid älskat sagor, det är något speciellt och mysigt med dem. I denna samling har H.C. Andersens klassiska sagor förvandlats och fått nya och spännande tolkningar. Här finns det dagdrömmare och kungar. En prins som är förklädd till svinaherde. En pojke med en grön kälke som kan se det fördolda. En skicklig tjuv. En flicka som går vilse i skogen där näcken, troll och älvor bor. Det finns bunkrar där människor bor efter tredje världskriget. Det finns intelligenta robotar i olika former. John Blunds fiende. En flicka som kan krympa sig själv. Schamanen som bryter en förbannelse. Sångfåglar. Sjöns befriare.

Samlingen är som ett stort buffébord där det alltid finns något för just dig. 36 noveller redo att smakas på. En del berättelser är mörka och fyllda med vemod, medan andra är varma och hoppfulla. Du kan inte läsa H.C. Andersen utan att bli gripen, utan att le, utan att bli förskräckt, och utan att känna sorg. Det är noveller som greppar tag och stannar kvar hos dig. Allt jag kan säga nu är: Fler sagor åt folket!"

Mellsageek ger H.C. Andersen 5 av 5.

"Om man är sagofantast, eller bara allmänt intresserad av noveller, är detta en bok man inte bör missa. Sällan har olyckliga slut bundit mig så mycket, och känts mer okej, än i den här antologin. Tack och lov blandas de med några lyckliga, så mitt hjärta också får lite paus."

Marias bokhylla ger H.C. Andersen 4,5 av 5.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. H.C. Andersen
  2. +
  3. H. C. Andersens underbara resor i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt H. C. Andersens underbara resor i Sverige av Ivo Holmqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »