Svenska villor S M L XL (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2017-09-21
Förlag
Arkitektur Förlag
Dimensioner
270 x 210 x 30 mm
Vikt
1085 g
SAB
Ic
ISBN
9789198385502
Svenska villor S M L XL (häftad)

Svenska villor S M L XL

Häftad,  Svenska, 2017-09-21
289
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När man går runt i ett villaområde blir alla generationers val så synliga. Det gör att det alltid är fascinerande att vandra där. Man kan förundras över en generations dragning till murrig ranchdoftande timmerarkitektur och en annans längtan efter Dallasestetik. Det är en del av staden där individer kliver fram. Det är som ett familjefotografi med olika generationer.
I den här boken presenterar vi villor ur tidskriften Arkitektur från 1999 fram till 2017. Villorna blir på så sätt en resa genom nästan två decennier av drömmar, föreställningar och önskningar. Det blir ett villaområde byggt under 2000-talet att vandra runt i.
Vi har valt att dela upp boken inte efter årtal utan efter storlek på husen. Det är ofta så man börjar tänka på en villa som man önskar. Hur stor är markbiten där den ska stå, hur många ska bo här, hur stor behöver den vara?
Det är vår förhoppning att du ska kunna kika in i de mindre husen och hitta lösningar som är spännande, men också bläddra fram till de större och se hur rum kan formas, hur material kan användas.
För i slutänden så är ju villan ett hus där man kan plocka vad man vill och sätta ihop det igen. Till sitt eget val, sin egen plats och sin egen karaktär.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska villor S M L XL
  2. +
  3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dan Hallemar