BoStad : Bostadsarkitektur och stadsbyggnad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2018-07-05
Upplaga
1
Förlag
Arkitektur Förlag
Dimensioner
265 x 188 x 28 mm
Vikt
1032 g
SAB
Ic
ISBN
9789198385564
BoStad : Bostadsarkitektur och stadsbyggnad (häftad)

BoStad : Bostadsarkitektur och stadsbyggnad

Häftad Svenska, 2018-07-05
279
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Arkitekten Mats Egelius har arbetat med bostadsarkitektur i fyra decennier med ett starkt engagemang i bostadsfrågorna och en insikt och respekt för bostadskvaliteter. I boken BoStad bostadsarkitektur och stadsbyggnad beskriver och belyser han bostadens arkitektur och konsten att bygga stad.

De 16 kapitlen skildrar en omvälvande period med avvecklat samhällsstöd, minskade krav genom avregleringar och ökat fokus på säljbarhet genom design och nya planlösningar. Med den erfarne arkitektens breda perspektiv behandlas en mängd olika teman som miljonprogrammets arv, postmodernismens genombrott, boende i gemenskap, vurmen för höga hus, boende på ålderns höst, stadsbyggnadsidealens renässans och konsten att tävla i arkitektur.

Nyckelbegrepp som ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet speglas i både genomförda koncept och som visionära förslag för framtidens kvalitativa bostadsarkitektur.

Boken är rikligt illustrerat med foton, planer och ritningar. Sammantaget blir den en initierad och användbar referens- och inspirationskälla för alla med intresse för boendets arkitektur och dess villkor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. BoStad : Bostadsarkitektur och stadsbyggnad
  2. +
  3. Tiotalets svenska bostad : bostadsarkitektur 2010-2020

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tiotalets svenska bostad : bostadsarkitektur 20... av Claes Caldenby, Dan Hallemar (häftad).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »