Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2019-03-09
Upplaga
1
Förlag
Soulfoods
Översättare
Helene Sandström
Originaltitel
Den plantebaserede kost : Ren besked om, hvordan mad påvirker din sundhed, og hvad du kan opnå med en optimal kost
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
754 g
SAB
Vna
ISBN
9789198392401
Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost (häftad)

Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-03-09
219
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tankar om miljö, etik och hälsa har lett till ett ökat intresse för veganism och en växtbaserad kost. Men medan allt fler byter ut köttbullarna mot bönor, finns det de som funderar på om det verkligen är hälsosamt att bara äta mat från växtriket. Får veganer i sig tillräckligt med protein, måste man inte dricka komjölk för att få starka ben och visst ökar risken för bröstcancer om man äter soja? Och hur är det egentligen med fisk?

Förvirringen kring vilken mat man bör äta är utbredd och många kostråd grundar sig mer på myter än den senaste vetenskapen. I den här boken har en läkare och en klinisk dietist gått ihop för att hjälpa oss att navigera bland alla motstridiga råd i kostdjungeln.

Målet är att ge läsaren en grundläggande förståelse för hur många av de livsstilssjukdomar som drabbar oss västerlänningar utvecklas. Tillstånd som hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes går nämligen både att förebygga och att behandla - med en växtbaserad kost.

Författarna går igenom olika kostmyter och en rad missförstånd om inflammation, antioxidanter, mättat fett, insulinresistens och mycket annat. Och så besvarar de förstås alla de vanliga frågorna om en växtbaserad kost. De ger oss också en praktisk vägledning till hur man äter växtbaserat, inklusive recept för att komma igång.

Boken ger den kunskap som alla borde ha om hur maten påverkar sjukdom och hälsa, och den undanröjer alla tvivel om vilken som är den mest optimala kosten.

"I den här boken sammanfattar Maria Felding och Tobias Schmidt Hansen forskningen om den växtbaserade kostens hälsoeffekter. Komplexa data presenteras på ett begripligt och underhållande sätt. Låt innehållet inspirera dig till grönare måltider så att du själv får uppleva hur det påverkar ditt välbefinnande."

David Stenholtz, överläkare i onkologi, ordförande for Läkare för Framtiden
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost
 2. +
 3. Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av matens potential

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kostens kraft : en vetenskaplig genomgång av ma... av David Stenholtz (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Anders Nilsson, 2 december 2020

  Äntligen en bok som förklarar fakta på ett bra och tydligt sätt. Denna bok stärkte mitt beslut att bara äta växtbaserat. Det är så tydligt att växtbaserad kost är bättre för människan!

 2. Fantastisk!
  Lovisa Eklund, 23 januari 2020

  Tydlig, vetenskaplig bok som förändrat mitt liv. Rekomenderar verkligen. Har så otroligt mycket mer energi nu sen jag gick över till plantbaserad kost och mår så bra i hela kroppen.

 3. Rak och tydlig information
  Pia Suz, 8 augusti 2019

  Tydliga förklaringar av relevanta studier. Bra, lättbeskrivligt språk. All fakta har hänvisning. Bra sammanfattande stycken efter varje kapitel. Ger både en "kick i baken" och konkret hjälp att äta växtbaserat.

Visa alla 3 recensioner