Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2023-05-20
Upplaga
2
Förlag
Widegrens Förlag
Originaltitel
Båven: insjö i förändring
Dimensioner
23 x 233 x 203 mm
Vikt
935 g
SAB
Ncacz Båven
ISBN
9789198394665

Båven : insjö i förändring

Inbunden,  Svenska, 2023-05-20
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Båven, Sveriges sydligaste vildmarkssjö, ligger knappt sju mil från Stockholm. Här har författaren och konstnären Mats Gärling paddlat, skrinnat och målat under snart sju decennier. I "Båven - insjö i förändring" berättar han om människorna, naturen och kulturhistorien runt den vidsträckta sjön. Vi möter excentrisk adel, ökända nazister, konstnärer, tjuvfiskare, tidiga miljökämpar och strävsamma torpare.

Berättelsen handlar inte minst om författarens intryck av Båvens natur, om möten med storlom, fiskgjuse och mal, samt de dramatiska miljöförändringar som nu hotar sjöns ekosystem. Båven kan räddas - men det brådskar!

Boken innehåller även kartor och praktiska upplysningar för besökare. Rikt illustrerad med Mats Gärlings teckningar och akvareller.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Båven : insjö i förändring
 2. +
 3. Hundlära : råd och övningar för en starkare relation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundlära : råd och övningar för en starkare rel... av Fredrik Steen (kartonnage).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Gärling

 • Aktse : på nio rökars håll

  Mats Gärling

  Aktse - på nio rökars håll, handlar om det berömda och mytomspunna nybygget Aktse i Rapadalens mynning och de samer som anlade hemmanet. Vi får, i text och bild, följa Länta-släktens dramatiska historia från början av 1800-talet fram till idag. Fö...

 • Stjärnhovs Idrottsklubb 1921-2021 : den lilla orten med de stora stjärnorna

  Mats Gärling, Peter Bernhardsson

  Den här krönikan om Stjärnhovs Idrottsklubb skildrar klubbens historia under de hundra åren sedan bildandet sommaren 1921 i handlaren Kindblads uthus. Under de första decennierna präglades klubben av framgångsrika friidrottare, främst bröderna Hol...