Till stranden (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2021-08-26
Upplaga
1
Förlag
Flo
Översättare
Jonas Rasmussen
Originaltitel
Til stranden
Medarbetare
Sundberg, Nils (red.) / Andréas, David (form)
Dimensioner
179 x 110 x 18 mm
Vikt
288 g
SAB
Hce
ISBN
9789198395266
Till stranden (häftad)

Till stranden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-08-26
186
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En liten semesterö i Turkiet. En frodig ö, med sparvar grälande i pinjeträden. Ett gäng tidigare kollektivvänner på gemensam semester. Linn med sin huvudvärk, Ib med sina sopprecept, Hermann med tvillingarna ständigt ilande runt benen. Alla väntar de på något i värmediset. På regnet, på Ernst, på att gummibåten i bukten ska flyta iland med sin illavarslande last.

Till stranden är ett existentiellt och geopolitiskt drama speglat i det lilla skeendet. Med eko från en annan stilbildande semesterroman - Virginia Woolfs Mot fyren - skildrar Peter Højrup på mästerligt vis en vistelse i solen medan världen brinner.

*

"Till stranden är en underbar bok. Den känns vid världens oro, släpper in mörkret och förbannar det, men släcker för den skull inte ljuset som lyser över en liten plätt på jorden där några människor försöker leva så gott de kan och glädjas åt ömhet och vänskap, lekande barn och blommande träd."
- Ingrid Elam, Dagens Nyheter

*

"Det är en mild, sinnligt vacker, och just i kraft av denna eviga skönhet också en stor, förtvivlad och sorglig roman som Højrup förärar oss."
- Kristelig Dagblad (DK)

"En strålande roman om fem njutningslystna danskar på en ö full av människor på flykt [...] ett existentiellt drama, en flyktingpolitisk bredsida och en rad eminenta porträtt."
- Børsen (DK)

"[...] sällan har man väl upplevt ett så ovanligt starkt språkliggörande av det i grund och botten allmängiltiga. Till stranden gör världen större. På gott och ont."
- Berlingske (DK)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till stranden
 2. +
 3. Historier om tröst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historier om tröst av Ida Hegazi Høyer (häftad).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till stranden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Speciell men tänkvärd
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

  Denna berättelse är speciell. Kanske något för speciell för att jag helt ska förstå mig på den men samtidigt gilla en del av känslan den ger mig. Berättelsen är stilla medan resten av världen rör sig. Genom de olika karaktärerna och deras perspektiv skapas kontraster. Människorna inom gruppen ställs mot varandra och gruppen kontrasteras mot världen utanför deras semesterparadis. Inte många i gruppen är lyckliga, men deras problem kan möjligtvis ses som små när de jämförs med exempelvis flykti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Højrup

 • Island

  Peter Højrup

  En författare sitter i ett flygplan på väg till Island och funderar över de katastrofala följder som utdelningen av Danske Banks Litteraturpris har fått för hans liv. Du har lämnat mig, tänkte jag, så är det. Du har lämnat mig och kidnappat mina b...