Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2019-09-25
Förlag
Egia förlag
Översättare
Birgitta Karlström
Originaltitel
Sensitive barn: det høysensitive barnet fra nyfødt til tenåring
Dimensioner
216 x 153 x 28 mm
Vikt
595 g
SAB
Doga
ISBN
9789198403848

Sensitiva barn : det högkänsliga barnet från nyfödd till tonåring

Inbunden,  Svenska, 2019-09-25
257
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Högkänslighet har inget med diagnoser att göra utan är ett vanligt personlighetsdrag som finns hos ungefär en femtedel av befolkningen. Ändå kan det innebära speciella utmaningar att vara högkänslig, delvis beroende på att man är lite annorlunda än flertalet.

Högkänsliga barn känner och tänker mycket och djupt. De lägger märke till subtila nyanser och blir lätt överstimulerade av mycket intryck. En del högkänsliga barn uppfattas som blyga fast de egentligen bara observerar i tystnad, förbereder sig eller hämtar ny kraft. Att se dessa barns behov - i hemmet, förskolan eller skolan - kan betyda mycket för deras speciella förmåga att ta tillvara små, positiva upplevelser i sitt eget inre och använda dem på ett kreativt sätt.

Sensitiva barn innehåller flera berättelser om högkänsliga barn och tonåringar, baserade på samtal med barnens föräldrar. Precis som i författarnas tidigare bok Född sensitiv ges många praktiska och kloka råd för vardagen. Boken innehåller också samtal med människor som arbetar med barn, samt med fackpersoner och forskare, bland annat en lång intervju med psykologen och forskaren Michael Pluess som lett flera viktiga studier om högkänsliga barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sensitiva barn : det högkänsliga barnet från nyfödd till tonåring
  2. +
  3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna